Patologian osaston tehtävänä on sairaalan obduktiotoiminnasta huolehtiminen eli vainajien säilyttäminen ja obduktioiden eli ruumiinavausten tekeminen. Lääketieteelliset ruumiinavaukset tehdään osastollamme, oikeuslääketieteelliset ruumiinavaukset puolestaan Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Kaikissa kuolemantapauksissa ei kuitenkaan obduktiolle ole tarvetta.

Hyvästely

Osastomme yhteydessä sijaitsee kappeli, jonne omaiset voivat tulla katsomaan vainajaa. Viimeinen hyvästijättö voidaan järjestää arkutuksen yhteydessä, ennen vainajan kuljettamista hautausmaalle. Tämän lisäksi kappelissa on mahdollista järjestää myös vainajan siunaustilaisuus. Näitä tilaisuuksia varten ottakaa yhteyttä hautaustoimistoon, josta kappelin varaus tehdään puolestanne.

Näin löydät meidät

Osastomme sijaitsee päärakennuksen C- ja D-osissa 0-kerroksessa.  Helpoimmin löydät meidät saapumalla sairaalan alueelle Hietalahdenkadun ja Rantakadun risteyksestä ja seuraamalla opasteita. Kappeliin tuleville omaisille on varattu neljä parkkipaikkaa JK-rakennuksen takaa.

Ruumiinavaus ja hautaus

Huomioittehan, että vainajia, joille tehdään oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus, emme valitettavasti voi näyttää ennen kuin ruumiinavaus on tehty. Kaikkiin kyselyihin vainajista, joille oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus tehdään, vastaa Pohjanmaan poliisilaitos (puh. 0295 440 511). Kysymyksiin vainajista, joille tehdään lääketieteellinen ruumiinavaus tai ei obduktiota lainkaan, vastaa patologian osaston lääkintävahtimestari.

Hautausta varten tarvittavasta hautausluvasta huolehtii hautaustoimisto puolestanne. Hautajaiset voidaan järjestää jo ennen kuolinsyyn selviämistä.

Kuolemansyyn selvittäminen

Yhteystiedot

Sijainti
D0
Obduktio
06 213 2590
Arkisin klo 8.00-15.00
30.7.2021 HPY2