Tervetuloa Vaasan keskussairaalan psykogeriatrian osastolle 4, jossa me tutkimme ja hoidamme erilaisista psyykkisistä häiriöistä kärsiviä iäkkäitä naisia ja miehiä. Hoidamme sinut kokonaisvaltaisesti myös muut sairaudet huomioiden. Hoito on yksilöityä ja tavoitteellista. Hoitoon hakeutumisen syy voi olla esimerkiksi sekavuus, harhaisuus, unettomuus, muistamattomuus tai masennus. Potilaspaikkoja on yhteensä 10.

Hoito osastolla

Yleensä osastollemme tullaan lääkärin lähetteellä. Hoito voi olla joko vapaaehtoista tai potilaan tahdosta riippumatonta.

Finlex mielenterveyslaki

Tulovaiheessa lääkäri keskustelee kanssasi ja tutkii sinut. Jokainen potilas saa omahoitajan, joka yhdessä hoitajaryhmän ja lääkärin kanssa ensisijaisesti vastaa hoitosi suunnittelusta ja toteutuksesta. Omahoitaja on yhteydessä omaisiisi ja järjestää tarvittaessa perhekeskusteluja, verkostokokouksia ja kotikäyntejä.

Osastolla käytettäviä hoitomuotoja ovat mm. lääkehoito, terapiakeskustelut, erilaiset tutkimukset sekä ympärivuorokautinen seuranta. Hoitoaikasi osastolla määritetään tarpeiden ja voinnin mukaan.

Osallistut hoitosi aikana mm. rentoutus-, ulkoilu- ja jumpparyhmiin. Lisäksi on mahdollisuus osallistua lauluhetkiin, käydä kahvilassa tai Rölli-kirjastoautossa.

Esimerkkejä osastohoidon aikana tehtävistä tutkimuksista:

  • perustutkimukset (paino, lämpö, verenpaine, pulssi)
  • laboratoriotutkimukset (erilaiset veri- ja virtsakokeet)
  • sydänfilmi (EKG)
  • erilaiset mielialaa tai muistitoimintoja kartoittavat testit

Sijainti

Löydät meidät Huutoniemen sairaala-alueelta B-talosta, 3. kerroksesta.

Kartta

Jatkohoito

Uloskirjoitusvaiheessa pyrimme järjestämään sinulle tarvittavat tukipalvelut.  Tavoitteena on turvallinen kotiutuminen.

Psykogeriatrian osasto ja psykogeriatrian poliklinikka ovat yhteistyössä ja tarvittaessa järjestämme jatkohoitosi poliklinikalle. Osastohoidon aikana voit tutustua poliklinikan henkilökuntaan. Poliklinikan kautta jatkohoito toteutetaan joko koti- tai poliklinikkakäyntien muodossa. Tarvittaessa osastolle voi myös tulla intervallijaksolle erikseen sovittuna ajankohtana.

Muuta tietoa

Osastollamme työskentelee ylilääkäri, osastonlääkäri, sairaanhoitajia, lähihoitajia, sihteeri, laitoshuoltajia sekä hoitoalan opiskelijoita. Henkilökunnassamme on sekä mies- että naishoitajia. Halutessasi sinulla on käytettävissä osastohoitosi aikana psykologi, sosiaalityöntekijä, fysioterapeutti ja sairaalapastori. Koko henkilökunnalla on vaitiolovelvollisuus.

Ota mukaasi sairaalaan:

  • Harvinaisten sairauksien lääkkeet, kuten silmätipat ja astmalääkkeet
  • Silmälasit, kuulolaite sekä proteesit
  • Apuvälineet, kuten keppi, rollaattori ja hengitystä avustavat koneet
  • Partakone
  • Hygieniatuotteet
  • Vähän käyttörahaa

Voit käyttää sairaalan vaatteita tai omia vaatteitasi. Ota mukaasi ulkoiluun sopivia vaatteita ja sisäkengät. Osastolla on pesukone, jolla vaatteesi voidaan pestä. Mukaan otetut tavarat ja vaatteet tulisi merkitä omalla nimellä. Arvoesineet säilytetään lukitussa kaapissa osaston kansliassa. Osastolla sinulla ei saa olla hallussa sairaalaan kuulumattomia esineitä, kuten esimerkiksi teräaseita tai alkoholia.

Haluamme taata sinulle turvallisen ja suljetun ympäristön. Potilasturvallisuuden takia pidämme ulko-oven lukittuna.

Läheisesi voivat vierailla osastolla joka päivä kello 14-19. Osastolla matkapuhelimen käyttö on sallittua.

Yhteystiedot

Sijainti
RB3
Avoinna
Kanslia / Kansli
06 213 2210
Fax
06 213 2218
14.2.2019 Redaktion_Toimitus