Tervetuloa vauvamyönteiseen sairaalaan osastolle A4!

Osastollamme hoidetaan raskaana olevia, synnyttäneitä äitejä ja vauvoja sekä naistentautien potilaita.

Meille tulet vastasyntyneen vauvasi kanssa noin 2-3 tuntia synnytyksen jälkeen synnytyssalista tai keisarileikkauksen jälkeen heräämöstä.

Hoitoaika synnytyksen jälkeen on 1-3 päivää.

Tavoitteemme on tukea ja vahvistaa äidin ja lapsen välistä suhdetta. Opastamme sinua vauvanhoidossa ja imetyksessä niin, että tunnet olosi turvalliseksi uudessa elämäntilanteessa kotiutuessasi vauvan kanssa.

Tavoitteemme on myös kannustaa 6 kuukauden täysimetykseen.

Naistentautien potilaana tulet meille esimerkiksi sovitusti leikkaukseen tai päivystyksen kautta. Osastolla hoidetaan gynekologisia leikkaus- ja toimenpidepotilaita, alkuraskauden ongelmia ja raskaudenkeskeytyksiä, sekä gynekologisia päivystyspotilaita Naistentautien poliklinikan ollessa suljettuna.

Vierailuajat synnyttäneille:

Vain vauvan isä ja vauvan sisarukset tai äidin tukihenkilö voivat vierailla osastolla.

Vierailuajat naistentautien potilaille ja hoidossa oleville odottaville äideille:

Kello 14-15 ja 18-19.

Perhehuonekäytännöt lapsivuodeosastolla

Pyrimme tarjoamaan perhehuoneita aina kun osaston tilanne sen sallii ja siellä on tilaa. Meillä ei ole olemassa erillisiä perhehuoneita vaan tavallinen kahden hengen huone toimii perhehuoneena. Perhehuoneen voi saada sellainen perhe, jossa puoliso/tukihenkilö pystyy yöpymään osastolla ja osallistumaan aktiivisesti vauvanhoitoon vuorokauden ympäri. 

Perhehuoneessa äidin hoitopäivämaksu on sama kuin tavallisessa potilashuoneessa, eli 49,50€/vrk. Äidin laskuun lisätään lisäksi puolison/tukihenkilön osuus, joka on 30€/vrk. Tähän hintaan kuuluu kaikki päivän aikana tarjottavat ateriat. 

Infoa osastosta

Infoa opiskelijoille

Yhteystiedot

Sijainti
A4
Avoinna
Kanslia / Kansli
06 213 2072
Yhteystieto

Koordinoiva osastonhoitaja Kaisa Muikku

06 213 2030

Yhteystieto

Apulaisosastonhoitaja Sirkka Töyli

06 213 5075

16.3.2020 Redaktion_toimitus