Tervetuloa osastolle A4!

Osastollamme hoidetaan raskaana olevia, synnyttäneitä äitejä ja vauvoja sekä naistentautien potilaita.

Raskaana osastolla

Raskaana oleva tulee yleensä osastolle äitiyspoliklinikan tai synnytyssalin kautta. Osastohoitoa vaativia tilanteita voivat olla mm. odottavan äidin sairaudet, korkea verenpaine ja ennenaikaiset supistukset. Hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä lääkärin ja kätilön kanssa. Lääkäri käy osastolla päivittäin.

Vierailuajat hoidossa oleville odottaville äideille

Klo 14-15 ja 18-19.

Tuoreena vanhempana osastolla

Osastolle A4 tullaan vastasyntyneen vauvan kanssa noin 2-3 tuntia synnytyksen jälkeen synnytyssalista tai keisarileikkauksen jälkeen heräämöstä.

Hoitoaika synnytyksen jälkeen on 1-3 päivää.

Tavoitteemme on tukea ja vahvistaa äidin, lapsen ja koko perheen välistä suhdetta. Opastamme vauvanhoidossa ja imetyksessä niin, että tunnette olonne turvalliseksi uudessa elämäntilanteessa kotiutuessanne vauvan kanssa.

Olemme vauvamyönteinen sairaala ja toimimme "Imetyksen edistäminen Suomessa"- toimintaohjelman mukaisesti. Tavoitteemme on kannustaa 6 kuukauden täysimetykseen.

Perhehuonekäytännöt lapsivuodeosastolla

Pyrimme tarjoamaan perhehuoneita aina kun osaston tilanne sen sallii ja siellä on tilaa. Meillä ei ole olemassa erillisiä perhehuoneita vaan tavallinen kahden hengen huone toimii perhehuoneena. Perhehuoneen voi saada sellainen perhe, jossa puoliso/tukihenkilö pystyy yöpymään osastolla ja osallistumaan aktiivisesti vauvanhoitoon vuorokauden ympäri. 

Perhehuoneessa äidin hoitopäivämaksu on sama kuin tavallisessa potilashuoneessa, eli 48,90€/vrk. Äidin laskuun lisätään lisäksi puolison/tukihenkilön osuus, joka on 30€/vrk. Tähän hintaan kuuluu kaikki päivän aikana tarjottavat ateriat. 

Vierailuajat synnyttäneille

Vain äidin puoliso tai tukihenkilö voivat vierailla osastolla, klo 10-21.

Naistentautien potilaana osastolla

Naistentautien potilaana tulet meille esimerkiksi sovitusti leikkaukseen tai päivystyksen kautta. Osastolla hoidetaan gynekologisia leikkaus- ja toimenpidepotilaita, alkuraskauden ongelmia ja raskaudenkeskeytyksiä, sekä gynekologisia päivystyspotilaita Naistentautien poliklinikan ollessa suljettuna.

Vierailuajat naistentautien potilaille

Klo 14-15 ja 18-19.

Infoa osastosta

Infoa opiskelijoille

Yhteystiedot

Sijainti
A4
Kanslia
06 213 2072
27.8.2020 synnytys