Yhteydenotot puhelimitse

Potilaasta annetaan tietoja vain lähiomaisille. Muille annetaan tietoa ainoastaan potilaan luvalla. Toivomme potilaan omaisten valitsevan keskuudestaan yhdyshenkilön, joka hoitaa yhteydenpidon tehohoito-osastolle.

Potilaan vointia voi kysellä ympäri vuorokauden. Toivomme että käytät suoranumeroa potilaan omahoitajalle. Numeron saat henkilökunnalta. Osaston kanslian puhelinnumero on 06-2131442.

Vierailut

Osaston toiminta pyritään järjestämään siten, että tutkimukset, hoidot, toimenpiteet ja lääkärien kierrot tehdään aamu- ja päiväaikaan. Yöt pyritään rauhoittamaan potilaiden lepoa ja nukkumista varten.

Vierailuaika on klo 13 – 19. Toivomme, että sovit vierailun ajankohdasta etukäteen potilaan omahoitajan kanssa

Kun tulet vierailulle pyydämme sinut käyttämään oven ulkopuolella olevaa soittokelloa. Istu ja odota mikäli emme pääse heti avaamaan ovea. Virka-aikana teho-osaston  sihteeri ottaa sinut vastaan ja ohjaa potilaan luo.

Voimme joutua pyytämään sinua poistumaan läheisesi viereltä tutkimusten ja toimenpiteiden ajaksi tai jos toisten potilaiden tila sitä vaatii.

Toivomme että

  • desinfioit käteesi tullessasi ja lähtiessäsi infektioiden leviämisen ehkäisemiseksi.
  • suljet matkapuhelimesi vierailun ajaksi
  • vierailijoita on kerrallaan 1 – 2. Toivomme että vain lähiomaiset käyvät potilaan luona. Potilaan toivomuksen mukaan muutkin vierailijat ovat tervetulleita.
  • et vieraile osastolla, jos sinulla on nuhaa, yskää, kuumetta tai tulehduksia
  • et tuo läheisellesi syötävää, juotavaa tai kukkia. Voit ilahduttaa häntä esim. kortilla tai valokuvalla

Omaisen oma jaksaminen

Sinulla on mahdollisuus ruokailla sairaalassa ja yöpyä potilaskoti Vilmassa, joka sijaitsee sairaalan lähellä. Sairaalan läheisyydessä on myös kauppa. Lapsipotilaan vanhemmille yritämme järjestää mahdollisuuden olla mahdollisimman paljon lapsensa kanssa. Kysy lisätietoja henkilökunnalta.

Mikäli haluat sinulla on mahdollisuus keskustella sairaalapapin, sosiaalityötekijän, psykologin tai potilasasiamiehen kanssa.

Lisätietoja sairaalan palveluista Sairaalaoppaasta.

 

6.9.2016 Intensivvård