Yhteydenotto

Voit tiedustella läheisesi vointia puhelimitse ympäri vuorokauden.

Annamme tietoja potilaasta vain lähiomaisille, muille annetaan tietoja ainoastaan potilaan luvalla. Toivomme omaisten valitsevan keskuudestaan yhteyshenkilön, joka hoitaa yhteydenpidon teho- ja valvontaosastolle. Annamme yhteyshenkilölle suoranumeron potilaan omahoitajalle.

Osaston puhelinnumero on (06) 213 8001.

Osastomme toiminta pyritään järjestämään siten, että tutkimukset, hoidot, toimenpiteet ja lääkärien kierrot tehdään aamu- ja päiväaikaan. Vältäthän soittamista klo 7.30–10, jos mahdollista, sillä yritämme rauhoittaa tämä ajan hoitotoimenpiteille.

Omaisilla on tarvittaessa mahdollisuus keskustella potilaan hoidosta vastaavan lääkärin kanssa arkisin virka-aikaan. Keskustelut sovitaan erikseen omahoitajan kautta. Tarvittaessa keskustelu voidaan käydä puhelimen välityksellä.

Vierailut

Vierailuaika osastollamme on klo 15 – 19.

Toivomme, että vierailujen ajankohdasta keskustellaan etukäteen potilaan omahoitajan kanssa, näin pystymme suunnittelemaan potilaan hoidon paremmin. Vierailut muina aikoina ovat mahdollisia erikseen sovittuina.

Omaisten läsnäolo on toivottavaa, ja kannustamme läheisiä vierailemaan potilaan luona usein, mutta lyhyitä aikoja kerrallaan (n. 15 min), sillä potilaamme ovat usein hyvin sairaita ja väsyvät nopeasti. Vierailijoita voi olla kerrallaan kaksi tai kolme, eivätkä he saa sairastaa tarttuvia tauteja. Opastamme mielellämme käsihygieniassa sekä tarvittavien suojavaatteiden käytössä.

Kun tulet vierailulle, käytä omaisille tarkoitettua ovea. Soita ovikelloa.  Oven avauduttua voit istua odottamaan omaisten odotustilaan.

Virka-aikana sihteeri ottaa sinut vastaan ja ohjaa potilaan luo. Hoitotoimenpiteet voivat joskus viivyttää vierailulle pääsyä, mutta haemme sinut läheisesi luokse heti, kun se on mahdollista. Pyydämme huomioimaan, että joskus voimme joutua pyytämään sinua poistumaan läheisesi viereltä toimenpiteiden ajaksi tai jos muiden potilaiden tila sitä vaatii.

Toivomme, että

  • desinfioit kätesi tullessasi ja lähtiessäsi infektioiden leviämisen ehkäisemiseksi. Jos tarvitaan suojavaatteita, omahoitaja opastaa sinua niiden käytössä.

  • et vieraile osastolla, jos sinulla on nuhaa, yskää, kuumetta tai tarttuvia tulehduksia. Potilaamme ovat vakavasti sairaita, ja pyrimme suojelemaan heitä lisätartunnoilta.

  • laitat puhelimesi äänettömälle vierailusi ajaksi, ja keskityt läheisesi tukena olemiseen. Osastollamme saa käyttää matkapuhelimia, mutta joskus niiden käyttöä joudutaan rajoittamaan hoitolaitteiston vuoksi.

  • et tuo läheisellesi syötävää tai juotavaa ilman, että asiasta ilmoitetaan omahoitajalle. Hän seuraa jatkuvasti potilaan vuorokauden nestetasapainoa, ja hoito suunnitellaan sen mukaisesti.

  • huomioit meidän olevan tuoksuton osasto. Jätäthän ylimääräiset hajusteet pois, kun suunnittelet sairaalassa vierailua. Ethän tuo myöskään kukkia osastolle allergioiden vuoksi. Sen sijaan potilas ilahtuu varmasti lehdistä, musiikista, valokuvista tai muista muistoesineistä.

  • sovit omahoitajan kanssa, jos haluat valokuvata potilasta. Yleisesti osastolla on valokuvaus kielletty yksityisyydensuojan vuoksi.

  • kysyt meiltä kaikista mieltä askarruttavista asioista. Olemme täällä myös sinua varten.

Omaisen oma jaksaminen

Sinulla on mahdollisuus ruokailla sairaalassa ja yöpyä potilaskoti Vilmassa, joka sijaitsee sairaalan lähellä. Sairaalan läheisyydessä on myös kauppa. Lapsipotilaan vanhemmille yritämme järjestää mahdollisuuden olla mahdollisimman paljon lapsensa kanssa. Kysy lisätietoja henkilökunnalta.

Mikäli haluat sinulla on mahdollisuus keskustella sairaalapapin, sosiaalityötekijän, psykologin tai potilasasiamiehen kanssa.

Lisätietoja sairaalan palveluista Sairaalaoppaasta.

 

17.5.2019 Redaktion_Toimitus