Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka sijaitsee päärakennuksen A-siivessä, 7. kerroksessa, ilmoittautuminen ensimmäiselle ilmoittautumisluukulle.

Poliklinikka on päiväsaikaan toimiva poliklinikka, jonka henkilökunta tarjoaa korkealuokkaisia erikoissairaanhoidon palveluja alueen väestölle. Tutkimukset, hoito ja kuntoutus perustuvat alan uusimpaan tietoon ja tekniikkaan. Vuosittain poliklinikalle tehdään n. 10 000 potilaskäyntiä.

Korva-, nenä- ja kurkkutautien tutkimuksen ja hoidon lisäksi yksikössä hoidetaan kirurgisesti pään ja kaulan alueen kasvaimia sekä suoritetaan kilpirauhas- ja lisäkilpirauhasleikkauksia potilaille, joiden perustutkimukset on tehty sisätautiyksikössä. Suurin osa leikkaustoimenpiteistä tehdään nykyään päiväkirurgisina. Myös huimauspotilaiden tutkimus ja hoito yhteistyössä neurologian yksikön kanssa sekä aikuispotilaiden allergian siedätyshoito ovat osa korva-, nenä- ja kurkkutautien yksikön toimintaa.  Kuuloasema vastaa lähetteellä yksikköön tulevien potilaiden kuulontutkimuksista ja kuntoutuspalveluista. Vuosittain sovitamme potilaille 1000 kuulokojetta.

Foniatrilla (puhe-ja äänihäiriöiden erikoislääkäri) on vastaanotto noin joka toinen kuukausi.

Poliklinikan aukioloaikaan päivystyslähetepotilaat tulevat suoraan korva-, nenä-ja kurkkutautien poliklinikalle, muina aikoina päivystyspoliklinikalle.

Pienet leikkaustoimenpiteet teemme poliklinikalla, vaativammat leikkaukset päiväkirurgisessa yksikössa Y2 tai potilas menee  preoperatiivisen yksikön Y2  kautta ja leikkauksen jälkeen  osastolle A3 . Leikkauksiin liittyvät tutkimukset ja esivalmistelut suoritamme korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalla. Samoin leikkausten jälkeinen seuranta ja kuntoutus.

Poliklinikan henkilöstö

  • 1 ylilääkäri
  • 3 apulaisylilääkäriä
  • 1 erikoislääkäri
  • 1 apulaisosastonhoitaja
  • 4 sairaanhoitajaa
  • 3 kuulontutkijan toimea (2 Vaasassa, 1 Pietarsaaressa)
  • 1 puheterapeutti

Hoitoon pääseminen?

Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka on lähetepoliklinikka. Lähetteen saa lääkäriltä tai hammaslääkäriltä joko terveyskeskuksesta, yksityisvastaanotolta, toisesta sairaalasta tai muusta hoitolaitoksesta.

Lähetteen perusteella korva-, nenä- ja kurkkutautien yksikön ylilääkäri arvioi hoitotarpeen kiireellisyyden, minkä jälkeen ilmoitamme potilaille vastaanottoajan tai arvion odotusajasta. Pyrimme noudattamaan voimassa olevaa hoitotakuuta.

Lähetteen perusteella suunnittelemme myös tarvittavat esitutkimukset, jotka suoritamme ennen vastaanotolle tuloa. Tyypillisiä esitutkimuksia ovat röntgen sekä laboratoriokokeet. Kuulo-ja tasapainotutkimukset tehdään kuuloasemalla ennen lääkärin vastaanottoa.

Kuuloasema

Yhteystiedot

Sijainti
A7
Avoinna
Arkisin klo 8.00–15.00
Kanslia
06 213 1372
Puhelinaika arkisin klo 8.00–10.00
Fax
06 213 1378
Yhteystieto

Apulaisosastonhoitaja Ann-Catrine Finne

06 213 1370

1.4.2021 Korvapoliklinikka