Tutkimme ja hoidamme lapsia ja nuoria, joilla on tai epäillään olevan  umpieritysrauhasten ja niiden erittämien hormonien ongelmiaja häiriöitä. Yleisimpiä syitä ovat:

  • diabetes
  • kilpirauhasen vajaa- tai liikatoiminta
  • kasvun häiriöt
  • ennenaikainen tai myöhäinen puberteetti
  • ylipaino (>60%)

Lääkärin vastaanotolla  seurataan mm. lapsen kasvua ja vointia, kartoitetaan ruokailutottumuksia sekä suunnitellaan yhdessä perheen kanssa mahdollisia lääkityksiä ongelmista ja/tai sairaudesta riippuen.  

Uuden diabeetikon alkuohjaus tapahtuu yleensä lastenosastolla. Diabetesvastaanotolla seurataan diabeetikon kasvua, pitkäaikaisverensokeria ja diabeteshoidon tasapainoa seurantatietojen avulla sekä tarkistetaan insuliinin pistopaikat. Diabeteksen hoitotiimiin kuuluvat lääkärin ja hoitajan lisäksi ravitsemusterapeutti, psykologi ja sosiaalityöntekijä, kuntoutusohjaaja sekä perheterapeutti.

Hoitajavastaanotot

Endokrinologisen poliklinikan hoitaja antaa hoidonohjausta erillisillä hoitajan vastaanottokäynneillä mm. kasvuhormoni-  ja ylipainoasioissa sekä tekee erilaisia hormonaalisia rasituskokeita.

Diabeteshoitaja opettaa ja tukee lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään diabeteksen hoidossa, mm. pistostekniikassa ja hyvän  verensokeritasapainon ylläpitämisessä sekä pyrkii yhdessä perheen kanssa löytämään ratkaisukeinoja hoidon hyvälle sujumiselle arjessa. 

Tietoa diabeteksesta.

 

 

 

Yhteystiedot

Sijainti
U2
21.10.2021 Lastenneurologia