Tervetuloa Neuropsykiatrian poliklinikalle

Neuropsykiatrian poliklinikka on osa Mielialapoliklinikan toimintaa. Teemme  neuropsykiatrian poliklinikalla diagnostisia arvioita neuropsykiatrisista häiriöistä kärsiville potilaille. Poliklinikan palvelut on tarkoitettu yli 16-vuotiaille. Neuropsykiatrinen kuntoutus tapahtuu pääsääntöisesti potilaan arjessa. Tutkimuksesta ja hoidosta poliklinikalla vastaavat moniammatilliseen tiimiin kuuluvat työntekijät.

 

Löydät meidät Huutoniemeltä

Neuropsykiatrinen poliklinikka sijaitsee Huutoniemen sairaala-alueella Sarjakatu 2, F-rakennuksen ensimmäinen kerros. Avoinna olemme arkisin klo 8-16. 

 

Lähete neuropsykiatriselle poliklinikalle

Hoidon aloittamiseksi uusi potilas tarvitsee lääkärin lähetteen terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta tai yksityiseltä vastaanotolta. Saapunut lähete käsitellään työryhmässä.   

Neuropsykiatrian poliklinikan lähetekriteerit.

 

Tutkimusjakso

Sairaanhoitaja tekee potilaalle neuropsykiatrisen oireilun kartoituksen. Haastattelun apuna käytämme DIVA-haastattelua sekä Qb-testausta. Tutkimusjaksoon sisältyy myös tarvittaessa sosiaalityöntekijän ja toimintaterapeutin arvioinnit sekä psykologinen tutkimus. Tutkimusjakson vetää yhteen lääkäri. Tutkimusjakson lopuksi pidetään hoitoneuvottelu, johon poliklinikan työntekijöiden ja potilaan lisäksi voi hänen suostumuksellaan tulla esimerkiksi omaiset, jatkohoitopaikan työntekijöitä, työnantajan edustajia tai kolmannen sektorin työntekijöitä.

 

Henkilökunta

Neuropsykiatrisella poliklinikalla työskentelevät lääkäri, kliininen erityissairaanhoitaja, sairaanhoitajat, psykologi, sosiaalityöntekijä, toimintaterapeutti, osastonhoitaja ja osastosihteeri. 

 

Hoitofilosofia

Toimintamme perustuu humanistiseen näkemykseen, jossa kunnioitamme ihmisarvoa, vaalimme turvallisuutta, yhdenvertaisuutta ja itsemääräämisoikeutta. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja henkilökunnalla on vaitiolovelvollisuus. Hoito perustuu vapaaehtoisuuteen, henkilökunnan ammattitaitoon. Potilaiden omaiset ovat tärkeässä roolissa koko neuropsykiatrisen prosessin aikana.

 

Osastonhoitaja Eija Vestermark-Suksi                                   

044 213 2280

 

Linkit:

Mielialapoliklinikka

Asiakasmaksut

Yhteystiedot

Sijainti
RF1
Avoinna
Arkisin klo 8.00-15.30 / Vardagar kl. 8.00-15.30
Sihteeri / Sekreterare
06 213 2146
14.11.2017 Mielialapoliklinikka