Tervetuloa Mielialapoliklinikalle

Psykiatrian mielialapoliklinikka on avohoitoyksikkö, joka tarjoaa psykiatrista erikoissairaanhoitoa mielialahäiriöistä kärsiville aikuisille. Tarjoamme terapiaa ja hoitoa myös syömishäiriöpoliklinikalla sekä neuropsykiatrista tutkimustatyö- ja toimintakykytutkimusta.

 

Löydät meidät Huutoniemeltä

Mielialapoliklinikka sijaitsee Huutoniemen sairaala-alueella osoitteessa Sarjakatu 2. Löydät Mielialapoliklinikan F-rakennuksesta ja Tutkimuspoliklinikan sekä Syömishäiriöpoliklinikan C-rakennuksesta.

  

Lähete mielialapoliklinikalle

Uusi potilas tarvitsee lääkärin lähetteen terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, opiskelijaterveydenhuollosta tai yksityiseltä vastaanotolta. Käynnit ovat maksuttomia, mutta peruuttamattomasta käynnistä peritään 51,40 € maksu.

 

Sinut kutsutaan ensimmäiselle käynnille puhelimitse tai kirjeitse. Ajanvarauksestasi tulee tekstiviestimuistutus pari päivää ennen vastaanottoaikaasi. Muistathan ilmoittautua infossa ja päivittää puhelinnumerosi kansliaan. Näin varmistat, että tekstiviestimuistutus tulee oikeaan numeroon.

 

Hoito alkaa kokonaistilanteen arvioinnilla, minkä jälkeen hoito-ohjelmasta päätetään yhteistyössä sinun kanssasi. Arviointiin tarvitaan yleensä muutama käyntikerta. Hoidon suunnitteluun osallistuu lääkärin ja henkilökohtaisen hoitajasi lisäksi sinä ja mahdolliset läheisesi, jos niin haluat. Ensimmäisessä hoitosuunnitelmakokouksessa määritellään myös hoidon kesto ja hoitomuoto.

 

Hoitomuodot

Hoitomuodot määräytyvät kunkin erityisten hoidontarpeiden mukaan. Se voi olla terapeuttisia tukikeskusteluita tai psykoterapiaa, esimerkiksi kognitiivista käyttäytymisterapiaa (KKT). Tiettyihin ongelma-alueisiin on omat hoito-ohjelmansa, esimerkiksi syömishäiriöihin, neuropsykiatrisiin ongelmiin tai tunne-elämän epävakauteen (DKT).

 

Liikkuvan työryhmän kotikäynnit

Mielialapoliklinikalta tehdään tarvittaessa kotikäyntejä yhtenä hoitomuotona potilaille.

Toiminnan tavoitteena on asiakaslähtöisyys. Pyrimme reagoimaan nopeasti, laajentamaan avopalveluja, kehittämään verkostotyötä ja ehkäisemään sisäänottoja osastolle. Liikkuvan työryhmän käyttäminen hoidossa voi tulla kyseeseen potilaille, joista on tullut päivystyslähete tai kiireellinen lähete, tai  osastohoidon vaihtoehtona tai potilaille, joiden uloskirjoitusta osastolta aikaistetaan. Liikkuva työryhmä tekee yhteistyötä psykiatrian päivystävän sairaanhoitajan kanssa.

 

Toiminta käynnistyy koordinoivan hoitajan kautta, joka toimii mielialapoliklinikalla kliinisenä erityissairaanhoitajana. Kotikäynneille lähtee koordinoiva hoitaja työparin kanssa. Harkinnan mukaan käyntejä voi toteuttaa yksinkin tai yhdessä jonkun viranomaisen kanssa (sosiaalityöntekijä,  kotikuntoutuksen tai ulkomaalaistoimiston työntekijä).

Käyntejä voidaan tehdä potilaan tarpeen mukaan jopa päivittäin. Tarvittaessa hoitaja konsultoi päivystävää psykiatria.

 

Työryhmän koordinoiva sairaanhoitaja: Päivi Nurmi 040 128 2391.

 

Hoitofilosofia

Toimintamme perustuu humanistiseen näkemykseen, jossa kunnioitamme ihmisarvoa, vaalimme turvallisuutta, yhdenvertaisuutta ja itsemääräämisoikeutta. Keskustelut pohjautuvat luottamukseen ja vapaaehtoisuuteen, keskeisessä osassa ovat potilas ja hänen läheisensä. Henkilökunnalla on vaitiolovelvollisuus. Pyrimme tarjoamaan korkeatasoista ja kokonaisvaltaista hoitoa ja siksi panostamme henkilökunnan ammattitaitoon jatkuvalla täydennyskoulutuksella ja työnohjauksella. Potilaan yksilölliset tarpeet ovat keskeisiä hoidon suunnittelussa.

 

Osastonhoitaja Eija Vestermark-Suksi                                   

044 213 2280

 

Tutkimuspoliklinikka

 Syömishäiriöpoliklinikka

Neuropsykiatrian poliklinikka

 

Linkit:

Akuuttipsykiatrian poliklinikka

Asiakasmaksut

Yhteystiedot

Sijainti
RF1
Avoinna
Arkisin klo 8.00-15.30 / Vardagar kl. 8.00-15.30
Info
06 213 2272
4.1.2018 Mielialapoliklinikka