Neuropsykiatrinen tutkimus ja hoito

Neuropsykiatrian työryhmä on osa psykiatrisen poliklinikan toimintaa. Teemme  diagnostisia arvioita neuropsykiatrisista häiriöistä kärsiville potilaille. Poliklinikan palvelut on tarkoitettu yli 16-vuotiaille. Neuropsykiatrinen kuntoutus tapahtuu pääsääntöisesti potilaan arjessa. Tutkimuksesta ja hoidosta työryhmässä vastaavat moniammatilliseen tiimiin kuuluvat työntekijät.

 

Löydät meidät Huutoniemeltä

Sijaitsemme Huutoniemen sairaala-alueella Sarjakatu 2, F-rakennuksen 3. kerros. Avoinna olemme arkisin klo 8-16. 

 

Lähete neuropsykiatriseen tutkimukseen ja hoitoon

Hoidon aloittamiseksi uusi potilas tarvitsee lääkärin lähetteen terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta tai yksityiseltä vastaanotolta. Saapunut lähete käsitellään työryhmässä.   

Neuropsykiatrian lähetekriteerit.

 

Tutkimusjakso

Sairaanhoitaja tekee potilaalle neuropsykiatrisen oireilun kartoituksen. Haastattelun apuna käytämme DIVA-haastattelua sekä Qb-testausta. Tutkimusjaksoon sisältyy myös tarvittaessa sosiaalityöntekijän ja toimintaterapeutin arvioinnit sekä psykologinen tutkimus. Tutkimusjakson vetää yhteen lääkäri. Tutkimusjakson lopuksi pidetään hoitoneuvottelu, johon työryhmän työntekijöiden ja potilaan lisäksi voi hänen suostumuksellaan tulla esimerkiksi omaiset, jatkohoitopaikan työntekijöitä, työnantajan edustajia tai kolmannen sektorin työntekijöitä.

 

Henkilökunta

Neuropsykiatrisessa työryhmässä työskentelevät lääkäri, kliininen erityissairaanhoitaja, sairaanhoitajat, psykologi, sosiaalityöntekijä, toimintaterapeutti, osastonhoitaja ja osastosihteeri. 

 

Hoitofilosofia

Toimintamme perustuu humanistiseen näkemykseen, jossa kunnioitamme ihmisarvoa, vaalimme turvallisuutta, yhdenvertaisuutta ja itsemääräämisoikeutta. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja henkilökunnalla on vaitiolovelvollisuus. Hoito perustuu vapaaehtoisuuteen, henkilökunnan ammattitaitoon. Potilaiden omaiset ovat tärkeässä roolissa koko neuropsykiatrisen prosessin aikana.

 

Osastonhoitaja Eija Vestermark-Suksi                                   

044 213 2280

 

Linkit:

Terapiatyöryhmä

Asiakasmaksut

Yhteystiedot

Sijainti
RF1
Avoinna
Arkisin klo 8.00-15.30 / Vardagar kl. 8.00-15.30
Sihteeri / Sekreterare
06 213 2146
23.1.2019 Psykiatria