Neuropsykiatrinen tutkimus ja hoito

Neuropsykiatrian työryhmä on osa psykiatrisen poliklinikan toimintaa. Teemme diagnostisia arvioita neuropsykiatrisista häiriöistä kärsiville potilaille. Työryhmän palvelut on tarkoitettu yli 16-vuotiaille. Neuropsykiatrinen kuntoutus tapahtuu pääsääntöisesti potilaan arjessa. Tutkimuksesta ja hoidosta työryhmässä vastaavat moniammatilliseen tiimiin kuuluvat työntekijät.

Löydät meidät Huutoniemeltä

Sijaitsemme Huutoniemen sairaala-alueella osoitteessa Sarjakatu 2, F-rakennuksen 3. kerros. Avoinna olemme arkisin kello 8 - 16. 

Lähete neuropsykiatriseen tutkimukseen ja hoitoon

Hoidon aloittamiseksi uusi potilas tarvitsee lääkärin lähetteen terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, opiskelijaterveydenhuollosta tai yksityiseltä vastaanotolta. Saapunut lähete käsitellään työryhmässä.   

Neuropsykiatrian lähetekriteerit.

Tutkimusjakso

Sairaanhoitaja tekee potilaalle neuropsykiatrisen oireilun kartoituksen. Haastattelun apuna käytämme DIVA-haastattelua sekä Qb-testausta. Tutkimusjaksoon sisältyy myös tarvittaessa sosiaalityöntekijän ja toimintaterapeutin arviot sekä psykologinen tutkimus. Tutkimusjakso päättyy lääkärin vastaanottoon/hoitoneuvotteluun, johon voi työryhmän työntekijöiden ja potilaan lisäksi osallistua hänen suostumuksellaan esimerkiksi omaiset, jatkohoitopaikan työntekijöitä, työnantajan edustajia tai kolmannen sektorin työntekijöitä.

Henkilökunta

Neuropsykiatrisessa työryhmässä työskentelee lääkäri, kliininen erityissairaanhoitaja, sairaanhoitajia, psykologi, sosiaalityöntekijä, toimintaterapeutti, osastonhoitaja ja osastonsihteeri. 

Hoitofilosofia

Toimintamme perustuu humanistiseen näkemykseen, jossa kunnioitamme ihmisarvoa, vaalimme turvallisuutta, yhdenvertaisuutta ja itsemääräämisoikeutta. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja henkilökunnalla on vaitiolovelvollisuus. Hoito perustuu vapaaehtoisuuteen. Potilaiden omaiset ovat tärkeässä roolissa koko neuropsykiatrisen prosessin ajan.

Psykiatrinen poliklinikka

06 213 2272

Työryhmän sihteeri

044 323 2410

Osastonhoitaja Anu Hiironniemi
040 631 5245

Osastonhoitaja Aija Kirsilä
044 323 2200

Linkit:

Terapiatyöryhmä

Asiakasmaksut

Yhteystiedot

Sijainti
RF1
Avoinna
Arkisin klo 8.00-15.30
Sihteeri
044 323 2410
17.11.2021 Psykiatria