Tervetuloa Vaasan keskussairaalan syömishäiriöyksikköön!

Syömishäiriöyksikkö on osa psykiatrisen poliklinikan toimintaa. Toimimme Huutoniemen alueella C-talossa, 2. kerroksessa.Tarjoamme syömishäiriöpotilaille erikoissairaanhoitoa, jota toteutetaan intensiivijaksoina ja polikliniisinä käynteinä. Hoidosta työryhmässä vastaavat moniammatilliseen tiimiin kuuluvat työntekijät.

Lähete syömishäiriöyksikköön

Hoidon aloittamiseksi uusi potilas tarvitsee lääkärin lähetteen terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, yksityiseltä vastaanotolta tai opiskelijaterveydenhuollosta. Saapunut lähete käsitellään työryhmän lähetetiimissä.

Hoitomuodot

Hoidon alussa potilas kutsutaan syömishäiriöyksikköön arviointijaksolle, jonka jälkeen laadimme potilaan tarpeita vastaavan hoitosuunnitelman. Hoitomuotoina ovat ruokailun tukeminen intensiivijaksoilla, yksilö- ja ryhmäterapia, pari- tai perheterapia, hoitoneuvottelut, ravitsemusterapeutin tai lääkärin vastaanotto sekä taideterapeuttiset ja fysioterapeuttiset ryhmät.

Käynnit ovat  maksuttomia, mutta peruuttamattomasta käynnistä peritään 51,40 € maksu.

Henkilökunta

Syömishäiriötyöryhmän muodostavat lääkärit, sairaanhoitajat sekä erityissairaanhoitajat, ravitsemusterapeutti, psykologi, fysioterapeutit, toimintaterapeutti, sosiaalityöntekijä, osastonhoitaja ja sihteeri.

Hoitofilosofia

Toimintamme perustuu humanistiseen näkemykseen, jossa kunnioitamme ihmisarvoa, vaalimme turvallisuutta, yhdenvertaisuutta ja itsemääräämisoikeutta. Keskustelut ovat luottamuksellisia, ja henkilökunnallamme on vaitiolovelvollisuus. Hoito perustuu vapaaehtoisuuteen. Koemme myös potilaiden omaisten olevan tärkeässä roolissa koko hoitoprosessin aikana.

Yhteystiedot

Kliininen erikoissairaanhoitaja Anne Priha
040 182 4625

Osastonhoitaja Eija Vestermark-Suksi 
044 213 2280

Osastonhoitaja Aija Kirsilä
044 323 2200

Terapiatyöryhmä

Yhteystiedot

Sijainti
RC2
Avoinna
Ma-to klo 8.00-15.30 ja pe klo 8.00-14.00 / Puhelinaika arkisin klo 13.00-14.00 numero 044 323 2410
18.6.2020 psykiatria 2