Terapiatyöryhmä

Terapiatyöryhmä tarjoaa psykiatrista erikoissairaanhoitoa lähinnä mielialahäiriöistä kärsiville aikuisille.

Löydät meidät Huutoniemeltä

Sijaitsemme Huutoniemen sairaala-alueella osoitteessa Sarjakatu 2, F- ja C-rakennuksessa.

Lähete hoitoon

Uusi potilas tarvitsee lääkärin lähetteen terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, opiskelijaterveydenhuollosta tai yksityiseltä vastaanotolta. Käynnit ovat maksuttomia, mutta peruuttamattomasta käynnistä peritään 51,40 € maksu.

Sinut kutsutaan ensimmäiselle käynnille puhelimitse tai kirjeitse. Ajanvarauksestasi tulee tekstiviestimuistutus pari päivää ennen vastaanottoaikaasi. Muistathan ilmoittautua infossa ja päivittää samalla puhelinnumerosi. Näin varmistat, että tekstiviestimuistutus tulee oikeaan numeroon.

Hoito alkaa kokonaistilanteen arvioinnilla, minkä jälkeen hoito-ohjelmasta päätetään yhdessä sinun kanssasi. Arviointiin tarvitaan yleensä muutama käyntikerta. Hoidon suunnitteluun osallistuu lääkärin ja henkilökohtaisen hoitajasi lisäksi sinä ja mahdolliset läheisesi, jos niin haluat. Ensimmäisessä hoitosuunnitelmakokouksessa määritellään myös hoidon kesto ja hoitomuoto.

Hoitomuodot

Hoitomuoto määräytyy kunkin asiakkaan erityisten hoidontarpeiden mukaan. Hoito voi olla terapeuttisia tukikeskusteluita tai psykoterapiaa, esimerkiksi kognitiivista käyttäytymisterapiaa (KKT). Tiettyihin ongelma-alueisiin on omat hoito-ohjelmansa, esimerkiksi syömishäiriöihin, neuropsykiatrisiin ongelmiin tai tunne-elämän epävakauteen (DKT).

Hoitofilosofia

Toimintamme perustuu humanistiseen näkemykseen, jossa kunnioitamme ihmisarvoa, vaalimme turvallisuutta, yhdenvertaisuutta ja itsemääräämisoikeutta. Keskustelut pohjautuvat luottamukseen ja vapaaehtoisuuteen, keskeisessä osassa ovat potilas ja hänen läheisensä. Henkilökunnalla on vaitiolovelvollisuus. Pyrimme tarjoamaan korkeatasoista ja kokonaisvaltaista hoitoa ja siksi panostamme henkilökunnan ammattitaitoon jatkuvalla täydennyskoulutuksella ja työnohjauksella. Potilaan yksilölliset tarpeet ovat keskeisiä hoidon suunnittelussa.

 

Psykiatrinen poliklinikka

06 213 2272

Osastonhoitaja Aija Kirsilä

044 323 2200

Osastonhoitaja Anu Hiironniemi

040 631 5245

 

Syömishäiriötyöryhmä

Neuropsykiatrian työryhmä

Linkit:

Akuuttipsykiatrian työryhmä

Asiakasmaksut

Yhteystiedot

Sijainti
RF1
Avoinna
Arkisin klo 8.00-15.30
Info
06 213 2272
22.2.2021 Psykiatria