Tervetuloa työ- ja toimintakykytutkimukseen

Työ- ja toimintakykytutkimuksen työryhmä on osa psykiatrisen poliklinikan toimintaa. Teemme kattavia tutkimuksia asiakkaan psyykkisestä työ- ja toimintakyvystä.

Löydät meidät Huutoniemeltä

Toimimme Vaasan keskussairaalan Huutoniemen alueella, Sarjakatu 2, C-talon 1. kerros. olemme avoinna arkisin 8-16.

Lähete tutkimukseen

Tutkimukseen tullaan lääkärin lähetteellä. Kriteereinä ovat pitkäaikainen työkyvyttömyys tai epäily alentuneesta työ- ja toimintakyvystä.

Työ- ja toimintakykytutkimuksen lähetekriteerit.

Tutkimusjakso

Asiakkaan työ- ja toimintakyvyn arvio tehdään polikliinisilla käynneillä eri työntekijöiden vastaanotoille. Yleensä tutkimus alkaa sairaanhoitajan kartoituksella. Sen lisäksi tutkimusjaksoon sisältyy tarvittaessa psykologin ja/tai sosiaalityöntekijän ja/tai toimintaterapeutin tutkimukset. Potilas tapaa myös lääkärin.

Tutkimusjakson alussa tehdään asiakkaalle yksilöllinen tutkimussuunnitelma. Asiakkaan tarpeen mukaan suunnitellaan käynnit eri toimijoiden luona. Tutkimusjakson lopuksi pidetään hoitoneuvottelu, johon työryhmän työntekijöiden ja potilaan lisäksi voi hänen suostumuksellaan osallistua esimerkiksi omaiset, jatkohoitopaikan työntekijöitä, työnantajan edustaja tai kolmannen sektorin työntekijöitä. Tavoitteena on laatia yksilöllinen kuntoutussuunnitelma tutkimuksen lopuksi asiakkaan kanssa. Tarvittaessa myös järjestetään asiakkaan jatkohoito.

Henkilökunta

Työryhmässä työskentelevät lääkäri, sairaanhoitaja, psykologi, sosiaalityöntekijä, toimintaterapeutti ja osastonsihteeri.

Hoitofilosofia

Toimintamme perustuu humanistiseen näkemykseen, joten kunnioitamme ihmisarvoa, vaalimme turvallisuutta, yhdenvertaisuutta ja itsemääräämisoikeutta. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja henkilökunnallamme on vaitiolovelvollisuus. Hoito perustuu vapaaehtoisuuteen. Potilaiden omaiset ovat tärkeässä roolissa koko tutkimusprosessin ajan.

 

Osastonhoitaja Eija Vestermark-Suksi                                   

044 213 2280

 

Linkit:

Terapiatyöryhmä

Asiakasmaksut

Yhteystiedot

Sijainti
RC1
Avoinna
Arkisin klo 8.00-15.30 / Vardagar kl. 8.00-15.30
Sihteeri / Sekreterare
06 213 2146
23.1.2019 Psykiatria