Tarjoamme apua ja tukea seksuaaliväkivallan uhreille

”Seksuaalista väkivaltaa on esimerkiksi ahdistelu, lähentely, häirintä, koskettelu, pakottaminen nöyryyttäviin tai epämiellyttäviin seksuaalisiin tekoihin, seksiin pakottaminen, insesti ja raiskaus.” THL

Oletko sinä tai läheisesi kohdannut seksuaalista väkivaltaa?

Seri-tukikeskus on seksuaalista väkivaltaa kohdanneiden hoitoyksikkö Vaasan keskussairaalassa. Meiltä saat apua ja tukea nopeasti ja kokonaisvaltaisesti. Et tarvitse lähetettä, vaan voit tulla Seri-tukikeskukseen suoraan itse tai viranomaisen ohjaamana. Jos sinulla on kysymyksiä, voit soittaa etukäteen ja kysyä neuvoa.

Keskukseen on hyvä tulla mahdollisimman pian tapahtuneen jälkeen, jotta oikeuslääketieteelliset tutkimukset onnistuvat, kuitenkin viimeistään kuukauden kuluttua tapahtuneesta. Voit tulla yksin tai ottaa tukihenkilön mukaan.

Vastaanotollamme tukenasi ovat lääkäri ja hoitaja, tarvittaessa myös psykiatrinen hoitaja, sosiaalityöntekijä ja sairaalapastori. Lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa ja ohjaamme sinut tarvitsemasi tuen ja avun piiriin.

Maksutonta palvelua kaikille sukupuolesta riippumatta

Seksuaaliväkivallan uhrilla on oikeus kaikkiin Seri-tukikeskuksen palveluihin. Palvelut ovat maksuttomia ja ne on tarkoitettu kaikille yli 16-vuotiaille seksuaalirikosten uhreille sukupuolesta riippumatta. Tukikeskus on auki ympäri vuorokauden, mutta osa tukipalveluista on saatavilla vain virka-aikana. Hoitoon pääsy ei edellytä rikosilmoituksen tekemistä, vaikka siihen kannustammekin.

Seri-tukikeskuksesta saat

  • psyykkistä ja sosiaalista tukea traumaattisesta kokemuksesta toipumiseen
  • oikeuslääketieteelliset tutkimukset ja laboratoriokokeet
  • tarvittavat lääkkeet, rokotukset ja jälkiehkäisyn
  • hoidon jatkosuunnitelman
  • tietoa muista tukipalveluista

Palaute

Anna nimettömästi palautetta hoidosta:

Asiakaspalautekysely

2.12.2021 Synnytys