Synnytyssali sijaitsee päärakennuksen neljännessä kerroksessa, B4. Saapuessanne kerrokseen soita ovikelloa. Näin ilmoittaudutte meille. Yöllä kello 22.00–06.00 ulko-ovi on lukossa, joten soita alhaalla pääoven vieressä olevaa ovikelloa.

Synnytyssali on akuuttiosasto ja hoidamme synnytyksen lisäksi myös obstetriset päivystyspotilaat 20. raskausviikolta eteenpäin. Ympäri vuorokauden on aina alan ammattilaisia huolehtimassa raskaana olevan, äidin ja lapsen hyvinvoinnista: kätilöitä, synnytyslääkäri, lastenlääkäri, anestesialääkäri ja laitoshuoltaja. Synnytyssaleja on viisi, joiden lisäksi sairaalalla on kaksi tarkkailuhuonetta ja saunaosasto. Vaasan keskusairaalassa syntyy noin 1 200 lasta vuosittain.

Meillä teidät huomioidaan yksilöinä. Voitte keskustella kätilön kanssa kaikista synnytykseen liittyvistä toiveistanne. Saatte korkeatasoista hoitoa synnytyksen käynnistymisestä sairaalasta kotiutumiseen saakka. Siirrytte synnytys- ja naistentautienosastolle A4 noin 2–3 tuntia synnytyksen jälkeen. Osastolla vietetään synnytyksen jälkeen yleensä 1–3 päivää. Opastamme teitä vauvanhoidossa ja imetyksessä niin, että tunnette olonne turvalliseksi kotiutuessanne uudessa elämäntilanteessa. Tavoitteenamme on tukea ja vahvistaa äidin, lapsen sekä koko perheen välistä suhdetta.

Jos jokin synnytykseen liittyvä asia jää vaivaamaan mieltänne, sairaalaan voi aina ottaa yhteyttä myös kotoa käsin.

Synnytysvalmennus

Raskaus ja synnytys

Synnytys- ja naistentautien osasto A4

Tervetuloa synnyttämään - esite

Infoa synnytyssalin opiskelijoille

Yhteystiedot

Sijainti
B4
Avoinna
Ympäri vuorokauden
Kanslia
06 213 2032
21.11.2020 Synnytys