Suomesta asiakas- ja potilasturvallisuuden mallimaa 2026

Tiedote 8.6.2021

Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskus järjestää yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa kahdeksan työpajaa, jotka tukevat uuden asiakas- ja potilasturvallisuusstrategian 2022-2026 valmistelua.

Keskiviikkona 9.6. työpajojen aiheina on Asiakasturvallisuus sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa sekä Hyvinvointialueen asiakas- ja potilasturvallisuuden ohjaus, suunnittelu, valvonta ja omavalvonta.

Aamupäivällä kuulemme mm. professori Heikki Hiilamon ja professori emerita Anneli Pohjolan ajatuksia asiakasturvallisuuden toteutumisesta ja kehittämistarpeista sekä paneelissa kansanedustaja Anneli Kiljusta ja SuPerin puheenjohtaja Silja Paavolaa.

Iltapäivällä keskustellaan Valtiontalouden tarkastusviraston tarkastuskertomuksen havainnoista potilas- ja asiakasturvallisuuden ohjauksesta ja seurannasta Suomessa sekä hyvinvointialueen roolista turvallisuuden varmistamisessa. STM:n hallinnonalan ja julkisen ja yksityisen palvelutuotannon edustajien lisäksi panelisteina ovat kansanedustajat Aki Lindén ja Mia Laiho.

Teemoittain koostetut työpajat ovat avoimia asiantuntijoille, sote-johtajille ja kaikille sidosryhmille, jotka edistävät potilasturvallisuutta ja asiakasturvallisuutta. Työpajat ovat alkaneet 26.5. ja viimeinen työpaja on 26.8. Tavoitteena on tunnistaa tärkeimmät asiakasturvallisuuden ja potilasturvallisuuden kehittämiskohteet uudella strategiakaudella turvallisten palvelujen tarjoamiseksi yhdenvertaisesti kaikkialla Suomessa.

Työpajojen ohjelmat löytyvät tältä sivulta: https://www.vaasankeskussairaala.fi/potilas--ja-asiakasturvallisuuden-kehittamiskeskus/asiantuntijoille/suomesta-asiakas--ja-potilasturvallisuuden-mallimaa/

Lisätietoja:

Johtaja, potilasturvallisuuden professori Tuija Ikonen, p. 040 579 5482, tuija.ikonen(a)vshp.fi, Vaasan sairaanhoitopiiri, Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskus

Erityisasiantuntija Tarja Pajunen, p. 040 182 0904, tarja.pajunen(a)vshp.fi, Vaasan sairaanhoitopiiri, Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskus

----------------------------------------------------

Vaasan sairaanhoitopiirin Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskuksen tehtävänä on asiakas- ja potilasturvallisuuden kehittämisen ja suunnittelun yhteensovittaminen kansallisesti.

www.potilasjaasiakasturvallisuuskeskus.fi

www.twitter.com/patkeskus