Potilasturvallisuuspäivä

Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut 17.9. Maailman potilasturvallisuuden päiväksi. Päivää on vietetty vuodesta 2019 ja sen tarkoituksena on lisätä tietoisuutta potilasturvallisuudesta. WHO valitsee joka vuodelle oman teemansa. Tänä vuonna teemana on henkilöstöturvallisuus osana potilasturvallisuutta.

Lisätietoa päivästä WHO:n sivuilla (englanniksi)

Potilasturvallisuuspäivä Suomessa

Toista kertaa järjestettävään Potilasturvallisuuspäivään voi osallistua esimerkiksi

• valaisemalla rakennuksia teemavärin mukaan oranssiksi
  • järjestämällä luentoja, keskustelutilaisuuksia tai muita tapahtumia
  • viestimällä aiheesta sosiaalisessa mediassa ja verkkosivuilla.

Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskus kerää tietoa ympäri Suomen järjestettävistä potilasturvallisuustapahtumista tälle sivulle. Jos haluat oman tapahtumasi näkyviin sivuillemme, ota yhteys keskuksen viestintäsuunnittelijaan emilia.kemppainen@vshp.fi

Kuulemme myös mielellämme jälkikäteen, miten tapahtumat sujuivat. Kuvat ja tunnelmat voi lähettää sähköpostitse viestintäsuunnittelijallemme ja ne julkaistaan tällä sivulla päivän jälkeen.

16.9. klo 9-11:30 Yhdistystapaaminen, Vaasan keskussairaala

Vaasan keskussairaala ja Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskus järjestävät paikallisten potilasyhdistysten kanssa keskustelutilaisuuden, jossa käydään läpi alueen koronatilannetta potilasturvallisuuden näkökulmasta; mitä tehtiin, mitä opittiin ja miten toimitaan jatkossa. Tilaisuudessa puhumassa alueella kevään aikana vaikuttaneet lääkärit ja hoitajat sekä keskuksen työntekijät. Potilasjärjestöillä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Tapaamisen tarkempi aikataulu ja ilmoittautuminen julkaistaan elokuun alussa.