Yhteinen potilas- ja asiakasturvallisuus - Mitä opimme koronakeväästä

Tilaisuuden järjestävät Vaasan sairaanhoitopiiri, Pohjanmaan yhdistykset POHY ja Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskus.

Aika:
16.9.2020 klo 9:00–11:30
Paikka: Vaasan keskussairaala, Merihanhi auditorio / Teams -etäyhteys (linkki julkaistaan tällä sivulla syyskuussa). Pohjanmaan yhdistysten tiloihin on mahdollisuus mennä seuraamaan tilaisuutta. Kysy lisää POHY:sta.
Kohderyhmä: Pohjanmaan alueella toimivien sote-järjestöjen edustajat ja potilaat
Tavoite: Antaa ajankohtaista tietoa koronaepidemian tilannekuvasta ja potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämisestä maailman potilasturvallisuuspäivän aattona. Käydä yhteistä keskustelua ja kartoittaa sekä kuulla sote-järjestöjen odotuksia ja toiveita terveydenhuollolle.
lmoittautuminen: Tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua paikan päällä tai etäyhteyden välityksellä. Ilmoittautuminen 13.9. mennessä tästä.
Lisätietoa: Tarja Pajunen, 040 182 0904, tarja.pajunen@vshp.fi

OHJELMA

Puheenjohtaja, Tarja Pajunen, erityisasiantuntija, Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskus
9:00–9:10 Avaus, tervetulosanat ja lyhyt esittäytymiskierros
Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskus
9:10–9:20 Koronaepidemian tilannekuva kansallisesti ja Vaasan sairaanhoitopiirissä
Peter Nieminen, johtajaylilääkäri, Vaasan keskussairaala, VSHP
9:20–9:30 Turvallinen hoito Vaasan keskussairaalassa koronaepidemian aikana
Arja Tuomaala, johtajaylihoitaja, Vaasan keskussairaala, VSHP
9:30–10:15 Mitä tapahtui koronakeväänä ja mitä opimme. Kuinka varautua tulevaan?
Juha Salonen, infektioylilääkäri, Vaasan keskussairaala, VSHP
Elina Välivainio, hygieniahoitaja, Vaasan keskussairaala, VSHP

10:15–10:20 Tauko

10:20–11:00 Sote-järjestökentän ajatuksia ja odotuksia liittyen koronaan. Huolettaako korona. Mitä ajatuksia potilas- ja asiakasturvallisuudesta. Järjestöjen edustajien kommenttipuheenvuorot:

• Pohjanmaan yhdistykset POHY ry - Österbottens Föreningar rf
    Markku Pulli, puheenjohtaja