Ajankohtaista

Uutisia

Lääkäreille ja hammaslääkäreille nyt mahdollisuus hankkia Terveydenhuollon laadun ja potilasturvallisuuden erityispätevyys

Terveydenhuollon laadun ja potilasturvallisuuden erityispätevyystoimikunnan työ on nyt käynnistynyt. Kyseessä on Lääkäriliiton hallinnoima erityispätevyys ja ohjelmaan on liittynyt sittemmin myös Hammaslääkäriliitto. Perimmäisenä päämääränä on parantaa hoidon laatua ja turvallisuutta terveydenhuollossa.

Lääkärit ja hammaslääkärit voivat ilmoittautua koulutusohjelmaan, jonka suoritettuaan he voivat hakea erityispätevyyttä. Siirtymäajan puitteissa (29.4.2024 asti) voidaan erityispätevyys myös myöntää poikkeusmenettelyllä lääkäreille/hammaslääkäreille, joilla on jo riittävä perehtyneisyys sekä kiistaton osoitus pitkäaikaisesta ja aktiivisesta laatu- ja potilasturvallisuustyöstä. Lisätietoja erityispätevyyden kotisivuilla.

 

Tapahtumia

Käsihygieniapäivän 5.5. webinaari 

Lue lisää täältä!

 

Asiakas- ja potilasturvallisuusstrategia julkistetiin 24.2. Tilaisuuden jälkeen pidetiin jatkot paneelikeskustelun muodossa.

Lue lisää täältä!

 

No Harm Bothnia -webinaarinaarisarja jatkuu keväällä 2022

Kevään webinaarisarjalla tuetaan suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon matkaa kohti asiakas- ja potilasturvallisuuden mallimaata 2026. 

Kohderyhmänä ovat kehittäjät, johtajat, potilas- ja asiakasturvallisuuden asiantuntijat sekä muu sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö. Soveltuu myös erikoistuvien lääkäreiden, väitöstutkijoiden ja opinnäytteiden tekijöiden teoreettisiksi opinnoiksi. Webinaaritallenteet ovat katsottavissa myös jälkikäteen.

Lue lisää kevään No Harm Bothnia -webinaareista täältä!

 

No Harm Experts -verkoston tapaamiset vuonna 2022

Lue No Harm Experts -verkoston kevään ohjelmasta täältä!

 

Tuorein uutiskirje

Lue viimeisin uutiskirje täältä!

 

Uusin NO HARM -lehti

Lue NO HARM -lehden uusin numero täällä!

 

Uusimmat tiedotteet

14.2.2022 Hyvinvointialueet paljon vartijoina asiakas- ja potilasturvallisuustyössä

26.11.2021 Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta: Potilas- ja asiakasturvallisuuden alueelliseen vertailuun ja kehittämiseen kansallinen mittaristo

31.8.2021 Suomen asiakas- ja potilasturvallisuuden kehittäjät kokoontuvat webinaariin 2.‒3.9.

Aikaisemmat tiedotteemme löytyvät Medialle -otsikon alta. 
Tilaa myös uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset tiedot keskuksen toiminnasta sähköpostiisi.