Rami Cederlöf - chaufför och transportledare

Rami Cederlöf Rami_Cederlòˆf_400x300.jpg

Kuljetusliike Arto Cederlöf Oy,
chaufför och transportledare

 

Vilken är din roll i alliansen Bothnia High Five och på byggarbetsplatsen för H-byggnaden? Vad innebär det? 

Vårt företag, Kuljetusliike Arto Cederlöf Oy, har hand om avfallstransporterna från H-byggnaden byggarbetsplatsen och tömningen av skräpflaken och avfallskomprimatorerna. Dessutom sköter vi om maskiner och tunga föremål. Vi transporterar maskiner från maskinuthyrningen enligt behov och dessutom sköter vi om vissa lyft inne på byggarbetsplatsen. Vi har varit med i projektet redan från rivningen och de förberedande arbetena, det vill säga drygt två år.

I det här jobbet kan man aldrig tänka för mycket på säkerheten, särskilt nu då vi jobbar på ett sjukhusområde. Vi försöker planera så att vi flyttar stora maskiner när det är lugnt på området, för att inte orsaka trafikstockning eller andra olägenheter. I vårt jobb ingår det att se till att avlägsna lera och damm som uppstaft vid transporten. Eftersom det också påverkar säkerheten och renheten.

Hur syns ditt arbete inom projektet? Vad innebär det för kunden?

Vårt arbete har betydelse och syns främst nu under byggtiden. Vi sköter transporterna som avtalat och bidrar således till att byggarbetet framskrider enligt tidtabellen.

Vad innebär alliansarbetet för dig? Vad tycker du om att arbeta i en allians?

För vårt företag har detta projekt inneburit en jämn ström av arbete, vilket naturligtvis är bra och värdefullt för oss. Hösten och vintern är vanligtvis lugnare i transportbranschen, men nu haft vi gott om arbete och personalen har inte behövt permitteras.

Berätta om ett minnesvärt ögonblick i alliansen?

En kväll var vi fyra karlar som rengjorde och borstade asfalten inne på den inhägnade byggarbetsplatsen. Kvällen var redan sen då vi blev klara med jobbet. Vi var på väg hem då byggarbetsplatsens port inte öppnades. Av någon anledning hade det uppstått ett fel i öppningsmekanismen och vi kunde inte öppna porten trots många försök. Det fanns inga andra ställen att ta oss ut på och vi slapp alltså inte ut från byggarbetsplatsen.

Då vi inte kom på något annat, kallade vi på byggmästaren som bodde i närheten om han kunde komma och hjälpa oss. Vi väntade på honom en timme. Vi visste inte om vi skulle gråta eller skratta, vi hade en lång dag bakom oss och hade gärna åkt hem genast, men å andra sidan var det lite komiskt och vi hade roligt åt det hela.

Vad tänker du själv om den kommande byggnaden och det här projektet?

Jag tycker att den här sjukhusbyggnaden och det stora projektet ger framtidstro för oss i sjukvårdsdistriktet. Bra att det även investeras här. Jag är väldigt nöjd med vården vi får på vårt sjukhuset.

Vad gör du på fritiden?

Mina arbetsdagar är mycket hektiska. Telefonen går varm och det är mycket på gång. På fritiden åker jag gärna ut till stugan och njuter av tystnaden. Jag lyssnar på ljuden i naturen och följer med vad havsörnarna och andra fåglar gör.

 

 

Bekanta dig med aktörerna bakom H-byggnaden!

KONTAKTUPPGIFTER Adresser till projekt- och byggkontor samt kontaktpersoner hittar du här.

Läs mer