Aktuellt

Nyheter

Läkare och tandläkare har nu möjlighet att ansöka om specialistkompetens inom kvalitet och patientsäkerhet inom hälso- och sjukvården

Kommittén för specialkompetens inom kvalitet och patientsäkerhet inom hälso- och sjukvården har nu inlett sitt arbete. Det är frågan om en specialkompetens som administreras av Läkarförbundet, och senare har också Tandläkarförbundet anslutit sig till programmet. Det primära syftet är att förbättra vårdens kvalitet och säkerhet inom hälso- och sjukvården.

Läkare och tandläkare kan anmäla sig till utbildningsprogrammet, och när de har avlagt det kan de ansöka om specialkompetens.

Inom en övergångstid (till och med 29.4.2024) kan specialkompetens beviljas också via ett undantagsförfarande till läkare och tandläkare som redan har tillräckliga insikter och uppvisar obestridliga bevis på långsiktigt och aktivt kvalitets- och patientsäkerhetsarbete. Mer info finns på webbplatsen för specialkompetensen.

 

Evenemang

Handhygiendagens webbinarium 5.5 (på finska).

Läs mer här!

Klient- och patientsäkerhetsstrategin publicerades 24.2. Efter publiceringen ordnades en paneldebatt.

Läs mer här!

 

No Harm Bothnia-webbinarieserie fortsätter på våren 2022

Webbinarieserien stöder det finska social- och hälsovården i sin resa mot att vara klient- och patientsäkerhets modelland 2026. Målgrupp är utvecklare, ledare, sakkunniga inom patient- och klientsäkerhet samt andra social- och hälsovårdspersonal. Webbinarierna lämpar sig också som teoretiska studier för läkare under specialistutbildning, forskare, doktorander och studerande som genomför lärdomsprov. Webbinarierna spelas in och kan ses i efterhand.

Läs mera om vårens No Harm Bothnia-webbinarier här!

 

No Harm Experts-nätverkets träffar år 2022

Läs mera om No Harm Experts-nätverkets program på våren här!

 

Läs vårt senaste nyhetsbrev

Klicka här för att läsa nyhetsbrevet. 

 

NO HARM-tidning

Läs senaste numret av NO HARM-tidningen här!

 

Våra senaste pressmeddelanden

14.2.2022 Välfärdsområdena bär stort ansvar för klient- och patientsäkerhetsarbetet

26.11.2021 Statsrådets utrednings- och forskningsverksamhet: Nationella indikatorer för regional jämförelse och utveckling av patient- och klientsäkerheten

31.8.2021 Utvecklare av klient- och patientsäkerheten i Finland samlas för webbinarium 2–3.9

Våra tidigare pressmeddelanden finns under rubriken För medierna.