Så här förbereder du dig för distansmottagning hos läkaren

Pressmeddelande 15.3.2021

Utvecklingscentret för patient- och klientsäkerhet har gjort en video om hur patienten bör förbereda sig inför en distansmottagning. Videon publiceras på Läkemedelsdagen den 18 mars.

Videon ”Förbered dig för distansmottagningen” publiceras på webbplatsen för Utvecklingscentret för patient- och klientsäkerhet. Där publiceras också andra anvisningar, bland annat en checklista för distansmottagning.

Videon har anknytning till den nationella Läkemedelsdagen, som firas den här veckan på temat ”Säker läkemedelsbehandling i coronavardagen”. Veckans huvudevenemang är THL:s webbinarium ”Kohti turvallista arkea – tutkittua tietoa koronarokotteesta” den 18 mars kl. 13–14.30.

I webbinarieserien No Harm Bothnia, som arrangeras av Utvecklingscentret för patient- och klientsäkerhet, ordnas ett webbinarium torsdagen den 25 mars kl. 12–15.30 på temat ”Strategi för säker läkemedelsbehandling”. Webbinarieserien är öppen för alla, men är särskilt avsedd för personer som är intresserade av forskning om patient- och klientsäkerhet. Webbinariet program finns här.

Mer info fås av koordinatorn för läkemedelssäkerhet Marianne Kuusisto, Utvecklingscentret för patient- och klientsäkerhet, tfn 040 579 9520, marianne.kuusisto(a)vshp.fi