Ungdomsorganisationen Rotaract gladde barnavdelningens patienter med sin donation av söta kramdjur. De aktiva medlemmarna, så kallade rotaractorerna Anniina Tuomola, Maija Peiponen, Annika Silvast och Teemu Sintonen bar in leksaksdonationen i flertalet säckar, antalet mjuka figurer som samlats in från fyra medlemsklubbar i Vasa uppgick nämligen till närmare 100 stycken.

- Vi fick kramdjur senast förra hösten men de har alla hittat en ny ägare, så donationen kommer verkligen till användning, skrattar Heli Suomela som är avdelningsskötare på barnavdelning A9. 

 

Nyheten börjar sprida sig på avdelningen och det räcker inte längre före en nyfiken flicka kommer fram till bordet som är fyllt till brädden av kramdjur.

- De ivrigaste får lägga beslag på de bästa, hojtar Tuomola.

 

 

En av de första som får beundra kramdjuren är också lilla Jade. Hon fattar tycke för en röd tvättbjörn, som hon med förtjusta ögon håller framför sig.

 

Välgörenhet genom café- och lillajulfestverksamhet

I den ett år gamla organisationen som speciellt riktar sig till målgrupperna barn, unga och äldre, får Rotaract-ungdomarna vara med och påverka.  Organisationen har trots sin låga ålder hunnit med en hel del redan, man har ordnat lillajulfest på Kotomaja för flyktingar samt ett cheesecake-café, där intäkterna donerades till Mannerheims Barnskyddsförbunds familjecafé.

- Vi håller redan på och planerar för följande småprojekt till hösten, ler rotaractorerna hemlighetsfullt.

22.04.2016 VKSadmin