Tänd ett ljus. Simon Lampenius och Sixten Ekstrand vid Kyrkans central för det svenska arbetet uppmanar folk att dela sina bilder på brinnande ljus med andra som saknar en vän, familjemedlem eller anhörig. – Det finns ett behov av att dela med sig av sitt ljus och vem det brinner för, säger Lampenius.

Webbsidan allhelgona.fi

I år öppnar Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland en egen webbsida för satsningen, www.allhelgona.fi. Sidan är en plats att komma till för den som saknar, sörjer men också för hopp inför framtiden. På sidan kommer det bland annat att finnas en fotoserie av Sofia Jern, videon, dikter, en Spotify-musiklista och flödet från fyrkantstaggen #jagtänderljus.

#jagtänderljus

Kärnan i kampanjen är att sprida ljus och hopp genom att uppmana folk att tända ljus för sina nära och kära, berätta vem de tänder ljuset för, och dela sitt minne i sociala medier. På det här sättet kan vi skapa en viral ljuskedja över hela novembermörka Svenskfinland. Man kan t.ex. ta ett foto då man tänder ljus på begravningsplatsen och posta bilden på Instagram eller Twitter med taggen #jagtänderljus, eller i Facebookevenemanget Tänd ett ljus för någon du saknar. Vi samarbetar med KSF Media kring den här satsningen.

Sjukhusprästen

01.11.2016 VKSadmin