• Besök inte sjukhuset fast du bara har lindriga symtom på en infektionssjukdom: hosta, rinnande näsa/snuva, ont i halsen eller muskler, feber, förändringar i lukt- och smaksinne eller diarré. Du skall ha varit frisk de senaste 14 dygnen.

Besök är också förbjudet om du de senaste 14 dagarna anlänt till Finland från ett land som INTE finns på följande lista (uppdaterad 13.7.2020):

Island, Lettland, Litauen, Norge, Danmark, Estland, Nederländerna, Andorra, Belgien, Irland, Italien, Österrike, Grekland, Cypern, Liechtenstein, Malta, Tyskland, San Marino, Slovakien, Slovenien, Schweiz, Ungern eller Vatikanstaten.
  • Det maximala antalet besökare är sammanlagt tre (3) nära anhöriga per två bäddplatser.
  • Desinficera händerna vid ankomst till sjukhuset och avdelningen, och vid hemfärd.
  • Anmäl dig vid enhetens kansli när du kommer och kom där överens om besöket med personalen. Respektera avdelningens besökstider.
  • Följ personalens anvisningar om användning av handrengörningsmedel och skyddsutrustning.
  • Om patienten är över 70 år eller har nedsatt immunitetsförsvar får du ett visir- eller näsmundskydd som kan användas under besöket. Personalen instruerar om deras användning.
  • Var noga med att hålla ett säkerhetsavstånd på två meter både mot patienter och personal.
14.07.2020 Redaktion_Toimitus