På måndagseftermiddagen blev det klart att Vasa sjukvårdsdistrikt fått ett nytt coronafall. Den smittade personen som varit på en resa i Balkan hade testats på Åbo flygplats.

Personen hade därefter rest till Österbotten med tåg, varför personens hemkommun varit i kontakt med THL för att kunna kartlägga dem som eventuellt har blivit utsatta för viruset. Under tågresan säger personen att hen använt näs-munskydd.

Rusning på coronacentret

Det är rusning på Vasa centralsjukhus coronacenter, och väntetiden för att bli coronatestad är cirka ett dygn. I och med att det nu är så många personer som måste testas önskar vi att symtomfria personer inte ska söka sig till coronaprovtagningen. Personalantalet på centralsjukhusets coronacenter har höjts. I fortsättningen kommer de som reserverat en tid till coronaprovtagningen och som fått ett negativt provresultat bara skickas ett textmeddelande.

13.08.2020 Redaktion_Toimitus