Jag var fyra år och det blev akut operation på Centralsjukhuset, jag hade fått en varböld bakom örat inne i huvudet. Jag minns den starka lukten av eter då jag sövdes ner.

Var på sjukhuset 16 dagar, lite osäker om det var en barnavdelning efter som det också fanns rum för vuxna där. På den tiden var det inte vanligt att föräldrar var med barnen på sjukhus, men min mamma besökte mig ofta och min pappa så ofta han kunde.

Min faster, som bodde i Veikars kom nästan varje dag och hade med sig choklad. Jag minns att jag var mycket social, och hälsade på de vuxna patienterna i deras rum. Till faster lär jag ha berättat att ”hon tycker så om mej och han tycker också om mej…”.

Speciellt bra minns jag att jag fick vara med en kanslist (fru/fröken Matikainen?) och fick även skriva maskin tillsammans med henne.

- Sonja

04.08.2021 Redaktion_Toimitus