På lördag 15.10 kl. 10−14 bjuder Vasa centralsjukhus förlossningsenhet in till öppet hus under den nordiska amningsveckan. Vid amningshörnan ges goda råd och vill man så kan man följa med på en rundtur till förlossningssalen och BB.

I aulan i centralsjukhusets huvudbyggnad finns barnmorskor på plats för att berätta om amning och sjukhusets Baby Friendly-program. Det ordnas också rundturer i förlossningssalen och på BB. Alla intresserade är välkomna med. Ifjol då förlossningsenheten hade öppet hus besöktes enheten av cirka 250 besökare.

Vasa centralsjukhus är ett babyvänligt sjukhus och uppmuntrar till amning, eftersom bröstmjölk enligt forskningsrön har positiva hälsoeffekter. Förlossningsenhetens öppna hus är en del av den nordiska amningsveckan som arrangeras av World Alliance for Breastfeeding Action. I Finland firas amningsveckan 12−18.10.

I år vill man under amningsveckan lyfta fram kopplingen mellan amning och hållbar utveckling. Miljövänlig bröstmjölk är något som alla har råd med och som ger spädbarn en mattrygghet.

11.10.2016 VKSadmin