Vasa centralsjukhus informationstidning Hembesöket har kommit ut. Vad hände när Tapani Barinoffs hjärta plötsligt stannade på sommaren? Vet du var närmaste hjärtstartare finns i din hemstad? Tidningen kan också läsas i digital form.

Den här gången berättar vi om Vasa centralsjukhus servicerådgivare som handleder de som anländer till sjukhuset och söker svar på patienternas frågor. Bekanta dig med grunderna i intensivvård och hjärtövervakning samt djupdyk i verksamhetens historia som omspänner 50 år! I reportaget från nattskifte bekantar vi oss med jourlaboratoriet och laboratieskötarens arbete. Vad händer när man behöver blod på natten?

Ett aktuellt tema är framtidens sjukhus i Österbotten. I tidningen berättar vi mera om detta och visionen bakom planerna.

Välkommen att njuta av en trevlig och intressant lässtund!

18.05.2018 Redaktion_Toimitus