På fredagen den 18 september har man bekräftat två nya smittfall i Vasa sjukvårdsdistrikt. Dessa två nya smittfall är inte kopplade till de fall som bekräftades igår och i onsdags hos en praktikant och en anställd vid Vasa centralsjukhus.

Det totala antalet smittfall uppgår nu efter fredagens uppgifter till 86 stycken. Uppgifterna på vår webbplats baserar sig på morgonens uppgifter. Uppgifterna uppdateras alltid på basis av de uppgifter som fås på morgonen för att det inte ska uppstå några missförstånd.

På torsdagen bekräftade man att en anställd vid centralsjukhuset hade smittats, varefter man började utreda vem som eventuellt har blivit utsatt för smittan. Vid utredningen framkom det att utöver 13 anställda kan även 8 patienter ha blivit utsatta för coronaviruset.

- Alla utsatta personer, både patienter och anställda, har satts i karantän. Ingen av de utsatta har för närvarande några symtom, säger infektionsöverläkare Juha Salonen.

Två utlandsresenärer har bekräftats vara smittade

På fredagen den 18 september fick man också ett meddelande om att två personer som anlänt till Finland från utlandet och som är bosatta i Vasa sjukvårdsdistrikt har blivit smittade. Dessa smittfall konstaterades på Helsingfors-Vanda flygplats. De utsatta har spårats och försatts i karantän.

18.09.2020 Redaktion_Toimitus