I och med coronaepidemin minskade användningen av Vasa centralsjukhus avdelningar på våren. I och med den minskade användningen så omorganiserades även verksamheten på avdelningen för krävande rehabilitering. Nu återvänder avdelningen till Dammbrunnsvägen.

Den 15 maj 2020 flyttades avdelningen för krävande rehabilitering tillfälligt till Sandviken. Verksamheten fortsatte i form av en rehabiliteringsmodul på avdelning E5. En del anställda på avdelningen för krävande rehabilitering arbetade på andra enheter på grund av coronapandemin. På avdelningen för krävande rehabilitering rehabiliteras primärt neurologiska och ortopediska patienter samt traumapatienter som är i behov av mångprofessionell rehabilitering.

- Anpassningen till den tillfälliga placeringen av avdelningen för krävande rehabilitering gick smidigt. Terapiredskapen och hjälpmedlen flyttas tillbaka till de egna utrymmena på fredagen och patienterna flyttar tillbaka till avdelningen på måndagen, berättar överskötaren för serviceområdet för rehabilitering Heidi Kotanen.

06.08.2020 Redaktion_Toimitus