Coronaläget i Vasa sjukvårdsdistrikts område är lugnt. Centralsjukhusets beredskapsledningsgrupp beslutade vid sitt sammanträde den 30 april att centralsjukhuset ska gå från full beredskap till höjd beredskap. Orsaken är att de kriterier som fastställts för full beredskap inte längre uppfylls. Den här förändringen träder i kraft på måndagen den 4 maj.

Praktiska förändringar som vidtas under vecka 19 i verksamheten på sjukhuset:

• Intensivvård tillhandahålls igen bara på en enhet
  • Den onkologiska vårdavdelningen flyttar tillbaka till sina egna utrymmen i S-byggnaden
  • Den planerade verksamheten utökas stegvis.

Vid behov kan man övergå till full beredskap i rask takt. Beredskapsledningsgruppen följer dagligen med situationen och bedömer det rådande beredskapsbehovet.

04.05.2020 Redaktion_Toimitus