För tillfället vårdas tre patienter med coronavirusinfektion på sjukhuset, deras allmäntillstånd är gott.

För första gången på över fyra månader vårdas nu patienter med coronavirusinfektion på Vasa centralsjukhus. Tisdagen 13 oktober anlände tre patienter till sjukhuset.

– Allmäntillståndet för de patienter som vårdas på sjukhuset är emellertid gott, betonar Vasa sjukvårdsdistrikts infektionsöverläkare Juha Salonen.

Under det senaste dygnet (ti–ons) har 58 nya fall av coronavirussmitta uppdagats i sjukvårdsdistriktet. Det totala antalet är nu 690. Incidenstalet för de senaste två veckorna är 330 per 100 000 invånare.

Uppdatering 15.10. Tre patienter med coronavirusinfektion vårdas fortfarande på sjukhuset, deras allmäntillstånd är gott.

15.10.2020 Redaktion_Toimitus