Ekvationen 12 + 1=13 är äntligen sann! På måndagen den 2 mars klockan 13–15 firar vi Vasa centralsjukhus omfattande jour med kaffe och tårta. Vi hälsar invånarna varmt välkomna till festen där justitieminister Anna-Maja Henriksson, familje- och omsorgsminister Krista Kiuru samt riksdagsledamöter Kim Berg och Joakim Strand håller festtal.

Det har nu blivit dags att fira det att Vasa centralsjukhus berättigat beviljades en omfattande jour! I år trädde en lag i kraft där Vasa centralsjukhus med fog nämns bland de sjukhus som har omfattande jour. Den manifestation som arrangerades för den omfattande jouren på Vasa torg den 8 oktober 2016 drog igång en händelsekedja som ledde till att Vasa centralsjukhus nu är det trettonde sjukhuset i Finland med omfattande jour.

– Hela befolkningen i vårt sjukvårdsdistrikt visade ett starkt stöd för att sjukhuset ska beviljas fulljour. Nu vill vi fira det att vi lyckades uppnå vårt gemensamma mål genom att hälsa alla varmt välkomna till centralsjukhuset på måndagseftermiddagen för kaffe och tårta, säger sjukvårdsdistriktets direktör Marina Kinnunen.

Program

Tid: Måndagen den 2 mars kl. 13–15

Plats: Vasa centralsjukhus huvudentré (T-byggnaden)

Justitieminister Anna-Maja Henriksson, familje- och omsorgsminister Krista Kiuru samt riksdagsledamöter Kim Berg och Joakim Strand håller festtal.

– På plats kan du också bekanta dig med:

  • akutens verksamhet
  • planerna för det nya H-huset som nu byggs på sjukhusområdet
  • Vasa centralsjukhus förnyade strategi, VCS 2025.

 

Ingen förhandsanmälan.

27.02.2020 Redaktion_toimitus