Det konstprogram som utarbetats för Vasa Centralsjukhus nya H-byggnad har nu färdigställts och godkänts. Konsten i H-nybyggnationen kommer att bestå av beställningsverk, köpta verk och donerad konst. Dessutom ska konst integreras i olika ytor med hjälp av bildtryck.

Du kan bekanta dig med konstprogrammet här. (pdf-fil, icke tillgänglig)

Fototapeter ska användas på utvalda platser på sjukhusets väggar, bland annat på psykiatrins missbrukarvård på 0-våningen samt i synnerhet på de psykiatriska avdelningarna. De fotografier som kommer att användas på de utvalda platserna utses genom en öppen sökning. Lokala fotografer, både professionella och amatörer, ges nu möjlighet att bjuda ut sina naturfotografier till sjukhusprojektet. Målet är att hitta fotografier av olika årstider från de 13 kommunerna och städerna i Vasa sjukvårdsdistrikt. Man vill i synnerhet få bilder som återspeglar den Österbottniska kusten eftersom det här är ett tema som präglar hela sjukhuset. Ett arvode betalas för de fotografier som blir valda. Bidrag kan skickas in 15.12.2020–31.1.2021.

Här hittar du noggrannare information om vad vi söker och hur du kan delta.

15.12.2020 Redaktion_Toimitus