Vasa centralsjukhus är åter igen ett femstjärnigt utbildningssjukhus

14.01.2021 Vasa centralsjukhus är åter igen ett femstjärnigt utbildningssjukhus
Vasa centralsjukhus har igen bedömts vara ett femstjärnigt utbildningssjukhus av unga läkare. Vasa centralsjukhus medicinska ansvarsområde beviljades ett specialdiplom på basis av resultatet av en rekommendationsenkät där unga läkare bedömde utbildningsorterna i Finland år 2020. Alla unga läkare som hade deltagit i den utbildning som arrangerades inom ansvarsområdet och hade besvarat enkäten gav ansvarsområdet full poäng.

13.01.2021 Rekommendationen om användning av munskydd, distansarbete och mötesdeltagare förlängs
Spridningen av coronaviruset har nu tagit ny fart i Vasa sjukvårdsdistrikt efter det en aning lugnare läget i slutet av året. Det bästa sättet att skydda sig själv och sina närmaste är fortfarande att undvika sammankomster samt att hålla avstånd och använda munskydd. I Vasa sjukvårdsdistrikt förlängs rekommendationen om att man inte ska arrangera privata sammankomster för över 10 personer till den 14 februari. Rekommendationen om distansarbete och användning av munskydd förlängs till den 31 mars.

Coronamutation har konstaterats hos tre personer i en österbottnisk kommun

08.01.2021 Coronamutation har konstaterats hos tre personer i en österbottnisk kommun
Den mutation av coronaviruset som har sitt ursprung i Storbritannien har konstaterats hos tre personer i Österbotten. De tre fallen, som konstaterats i en kommun, är kopplade till varandra. Smittan har skett kring julen.

05.01.2021 Igen ökning i antalet coronafall i Österbotten – nuvarande rekommendationer fortsätter t.o.m. 17.1.
Coronavirussituationen i Österbotten var relativt lugn efter julen. Dock har mängden nya smittfall igen börjat öka innevarande vecka.