Välkommen till avdelning A4!

På vår avdelning vårdas gravida, förlösta mammor, nyfödda och gynekologiska patienter.

Gravid på avdelningen

Gravida kommer vanligen till avdelningen via mödrapolikliniken eller förlossningssalen. Tillstånd som kräver sjukhusvård för gravida kan vara bl.a. mors sjukdom, högt blodtryck och för tidiga sammandragningar. Vården planeras individuellt tillsammans med läkare och barnmorska. Läkare rondar avdelningen dagligen.

Besökstider för gravida

Kl. 14-15 och 18-19.

Nyblivna föräldrar på avdelningen

Till avdelning A4 kommer man ca 2-3 timmar efter förlossningen. Efter ett kejsarsnitt kommer man till oss från uppvakningen.

Vårdtiden är vanligen 1-3 dagar efter förlossningen.

Vårt mål är att stöda och stärka relationen mellan mamman, babyn och hela familjen. Vi hjälper med babyvården och amningen så att ni känner er trygga när ni åker hem.

Vi är ett babyvänligt sjukhus, vilket innebär att vi fungerar enligt handlingsprogrammet "Främjande av amning i Finland". Vårt mål är att uppmuntra till helamning i sex månader.

Familjerum på BB

Vi strävar efter att alltid erbjuda familjerum när situationen tillåter och det finns utrymme på avdelningen. Vi har inte särskilda familjerum, utan ett vanligt två personers rum fungerar som familjerum. Ett familjerum kan erbjudas till familjer, där partnern/stödpersonen har möjlighet att övernatta på avdelningen och aktivt delta i babyvården dygnet runt.

I familjerummet är moderns vårdavgift samma som i ett vanligt patientrum, dvs. 48,90€/dygn. Dessutom tillkommer partnerns/stödpersonens andel, som är 30€/dygn. I det här priset ingår alla måltider som erbjuds under dagen.

Besökstider för föderskor

Endast mammans partner eller annan stödperson kan besöka avdelningen kl 10-21.

Gynekologisk patient på avdelningen

Som gynekologisk patient kommer du till oss t.ex. inför en planerad operation eller via akuten. På avdelningen sköts gynekologiska operations- och åtgärdspatienter, patienter med problem i början av graviditeten och graviditeter som avbryts samt gynekologiska akutpatienter när Gynekologiska polikliniken är stängd.

Besökstider för gynekologiska patienter

Kl. 14-15 och 18-19.