Förlossningssalen finns på fjärde våningen i huvudbyggnaden, B4. När ni kommer till fjärde våningen ringer ni på dörrklockan. På detta sätt meddelar ni er ankomst. På natten kl. 22.00–06:00 är ytterdörren låst, ring då på klockan vid huvudingången. 

Vi fungerar som en akut avdelning. Vi sköter förlossningar och obstetriska akutpatienter från 20 graviditetsveckor och framåt. Vi har alltid yrkespersoner på plats som kan se till att mor och barn mår bra dygnet runt: barnmorskor, förlossningsläkare, barnläkare, anestesiläkare, och anstaltsvårdare. I förlossningssalen finns fem förlossningsrum, två observationsrum och en bastuavdelning. På Vasa centralsjukhus föds årligen ca 1200 barn.

Hos oss bemöts ni individuellt och ni kan alltid diskutera med barnmorskan om de önskemål som ni har angående förlossningen. Ni får en högklassig vård från det att förlossningen sätts igång till det att ni åker hem. Cirka 2–3 timmar efter förlossningen flyttas ni till förlossnings- och gynekologiska avdelningen A4. Där stannar man vanligen i 1–3 dagar efter förlossningen och får råd om amning och barnvård så att ni kan känna er trygga med att åka hem och börja en ny fas i livet. Vi strävar efter att stöda och stärka förhållandet mellan mamman, barnet och hela familjen.

Om det är något som ni blir att fundera över kan ni alltid kontakta förlossningsavdelningen även efter att ni har utskrivits ut.

Förlossningsförberedelse

Graviditet och förlossning

Förlossnings- och gynekologiska avdelningen A4

Välkommen att föda - broschyr

Info till studerande i förlossningssalen

Kontaktuppgifter

Läge
B4
Öppethållningstider
Dygnet runt
Kansli
06 213 2032
21.11.2020 Synnytys