Välkommen till förlossningssalen!

Hos oss föds ca 1 200 barn årligen. Du och din partner är välkomna att föda på vårt sjukhus.

Förlossningssalen finns på fjärde våningen i huvudbyggnaden, B4. När du kommer till fjärde våningen ringer du på dörrklockan. På detta sätt meddelar du din ankomst. På natten kl. 22.00–06:00 är ytterdörren låst, ring då på klockan vid huvudingången. Det finns fem förlossningsrum, två observationsrum och en bastuavdelning.

Vi fungerar som en akut avdelning. Vi sköter förlossningar och obstetrisk dejour från 20 graviditetsveckor och framåt.  Till personalen hör barnmorskor, läkare, barn och anestesi dejour dygnet runt samt en sekreterare dagtid.

Varför föda på sjukhus?

  • Du bemöts individuellt. Du kan alltid diskutera med barnmorskan om alla önskemål som du har angående förlossningen.
  •  Hos oss är det tryggt att föda. Vi har alltid yrkespersoner på plats som kan se till att du och ditt barn mår bra dygnet runt: barnmorskor, en förlossningsläkare, barnläkare, anestesiläkare och anstaltsvårdare. Efter förlossningen följs ditt och ditt barns hälsotillstånd upp av en barnmorska.
  • Du får en högklassig vård från det att förlossningen sätts igång till det att du får åka hem. Cirka 2–3 timmar efter förlossningen flyttas till förlossningsavdelningen med ditt barn. Där får du vistas i 1–3 dagar efter förlossningen. Om det är något som du blir och funderar över kan du alltid kontakta förlossningsavdelningen även efter att du har blivit utskriven.
  • Du får råd om amning och barnvård så att du kan känna dig trygg då du åker hem för att börja en ny fas i ditt liv. Vi strävar dessutom efter att stöda och stärka förhållandet mellan mamman, barnet och hela familjen.

Förlossningsförberedelse

Graviditet och förlossning

Förlossnings- och gynekologiska avdelningen A4

Info till studerande

Kontaktuppgifter

Läge
B4
Öppethållningstider
Ympäri vuorokauden /
Dygnet runt
Kanslia / Kansli
06 213 2032
09.03.2020 Redaktion_toimitus