Gastroenterologi är läran om matsmältningsorganen (inkl. matstrupe, mage, tarmar, lever, galla och bukspottkörtel). Verksamheten innefattar både läkarmottagning och endoskopisk verksamhet, gastroskopi  (endoskopi av magen) och kolonoskopi  (endoskopi av tjocktarmen).

Sjukdomar i tunntarmen kan man också undersöka med hjälp av en kapselkamera och sedan år 2008 gör vi kapselendoskopier av tunntarmen (ca 50 undersökningar årligen). Möjligheten till kapselendoskopi av tjocktarmen finns även tillgänglig, men nyttan av denna undersökningsmodalitet är än så länge under utredning.

Våra patientgrupper

Stora patientgrupper utgörs av personer med inflammatoriska tarmsjukdomar (colitis ulcerosa och Crohns sjukdom), patienter som lider av refluxsjukdom, magsår, celiaki, lever- och bukspottkörtelsjukdomar samt olika mag- tarmkanalproblem vars undersökning och vård är på hälft.

Våra läkare

Christian Nielsen, specialist i inremedicin och överläkare i gastroenterologi

Mårten Lönnqvist, specialist i inremedicin och gastroenterologi

Aki Käräjämäki, specialist i inremedicin och specialiserande inom gastroenterologi

 

 IBD-sköterska

Gastropolikliniken har även en IBD-sköterska, Birgitta Prost, som fungerar som kontaktperson och informationsgivare för personer med inflammatoriska tarmsjukdomar.

Länkar:

www.crohnjacolitis.fi

Kontaktuppgifter

Läge
D1
Läkarmottagningens sjukskötare
06 213 2657
Telefontid vardagar må-to kl. 9.00-10.00
Endoskopienhetens sekreterare
06 213 2650
Vardagar kl. 9.00-10.00
IBD-skötare
06 213 2639
Telefontid må-fr kl. 9.00-10.00
12.05.2020 Inremedicinska polikliniken