Välkommen till neuropsykiatriska polikliniken

Neuropsykiatriska polikliniken är en del av Affektiva poliklinikens verksamhet. På neuropsykiatriska polikliniken görs diagnostiska utredningar för personer som lider av neuropsykiatriska störningar. Polikliniken betjänar personer fyllda 16 år. Den neuropsykiatriska rehabiliteringen sker i huvudsak i patientens vardag. På polikliniken arbetar ett mångprofessionellt team som ansvarar för utredningarna och vården.

 

Här hittar du oss

Neuropsykiatriska polikliniken finns på Roparnäs sjukhusområde, Seriegatan 2, F-huset, våning 1. 

 

Remiss till neuropsykiatriska polikliniken 

Nya patienter behöver läkarremiss från hälsovårdscentral, arbetshälsovården eller från den privata sektorn. Remisserna gås igenom av poliklinikens arbetsgrupp.

Neuropsykiatriska poliklinikens remisskriterier.

 

Neuropsykiatrisk utredning

Patientens neuropsykiatriska symptombild kartläggs av en sjukskötare. Som hjälpmedel vid kartläggningen används DIVA-intervju och QbTest. Vid behov innefattar utredningen även bedömning av socialarbetare och ergoterapeut, samt psykologisk utredning. Läkaren sammanställer utredningen och vid slutet av utredningen ordnas en vårdpalaver. På vårdpalavern deltar patienten och de teammedlemmar som deltagit i utredningen. Med patientens samtycke kan även familjemedlemmar, representant för arbetsgivaren och representanter från den tredje sektorn samt från eftervården delta på vårdpalavern.

 

Personal

På neuropsykiatriska polikliniken arbetar läkare, klinisk specialsjukskötare, sjukskötare, psykolog, socialarbetare, ergoterapeut, avdelningsskötare och avdelningssekreterare.

 

Vårdfilosofi

Vår verksamhet baserar sig på en humanistisk människosyn, där vi respekterar människovärdet, värnar om trygghet, jämlikhet och självbestämmanderätt. Samtalen bygger på förtroende och personalen har tystnadsplikt. Vården baserar sig frivillighet och personalens yrkeskunnande.  Patientens anhöriga har en viktig roll i den neuropsykiatriska processen.

 

Avdelningsskötare Eija Vestermark-Suksi                                   

044 213 2280 

 

Länkar:

Affektiva polikliniken

Kundavgifter

Kontaktuppgifter

Läge
RF1
Öppethållningstider
Arkisin klo 8.00-15.30 / Vardagar kl. 8.00-15.30
Sihteeri / Sekreterare
06 213 2146
14.11.2017 Mielialapoliklinikka