Välkommen till neuropsykiatrisk undersökning ocah vård

Neuropsykiatriskt team är en del av psykiatrisk poliklinikens verksamhet. På neuropsykiatriska teamet görs diagnostiska utredningar för personer som lider av neuropsykiatriska störningar. Vi betjänar personer fyllda 16 år. Den neuropsykiatriska rehabiliteringen sker i huvudsak i patientens vardag. På polikliniken arbetar ett mångprofessionellt team som ansvarar för utredningarna och vården.

 

Här hittar du oss

Neuropsykiatriska teamet finns på Roparnäs sjukhusområde, Seriegatan 2, F-huset, våning 1. 

 

Remiss till neuropsykiatri 

Nya patienter behöver läkarremiss från hälsovårdscentral, arbetshälsovården eller från den privata sektorn. Remisserna gås igenom av poliklinikens arbetsgrupp.

Neuropsykiatrins remisskriterier.

 

Neuropsykiatrisk utredning

Patientens neuropsykiatriska symptombild kartläggs av en sjukskötare. Som hjälpmedel vid kartläggningen används DIVA-intervju och QbTest. Vid behov innefattar utredningen även bedömning av socialarbetare och ergoterapeut, samt psykologisk utredning. Läkaren sammanställer utredningen och vid slutet av utredningen ordnas en vårdpalaver. På vårdpalavern deltar patienten och de teammedlemmar som deltagit i utredningen. Med patientens samtycke kan även familjemedlemmar, representant för arbetsgivaren och representanter från den tredje sektorn samt från eftervården delta på vårdpalavern.

 

Personal

På neuropsykiatriska teamet arbetar läkare, klinisk specialsjukskötare, sjukskötare, psykolog, socialarbetare, ergoterapeut, avdelningsskötare och avdelningssekreterare.

 

Vårdfilosofi

Vår verksamhet baserar sig på en humanistisk människosyn, där vi respekterar människovärdet, värnar om trygghet, jämlikhet och självbestämmanderätt. Samtalen bygger på förtroende och personalen har tystnadsplikt. Vården baserar sig frivillighet och personalens yrkeskunnande.  Patientens anhöriga har en viktig roll i den neuropsykiatriska processen.

 

Avdelningsskötare Eija Vestermark-Suksi                                   

044 213 2280 

Avdelningsskötare Aija Kirsilä

044 3232200

 

Länkar:

Terapiteam

Kundavgifter

Kontaktuppgifter

Läge
RF1
Öppethållningstider
Arkisin klo 8.00-15.30 / Vardagar kl. 8.00-15.30
Sihteeri / Sekreterare
06 213 2146
29.01.2020 Mielialapoliklinikka