Patienthemmet Vilma som finns i Vasa centralsjukhus G-hus erbjuder patienter och anhöriga en hemlik miljö där de kan vistas under sin vårdtid på sjukhuset.

Du kan övernatta på Vilma om undersökningarna eller vården varar flera dagar eller om du vill komma till sjukhuset redan en dag innan den planerade vården.

På patienthemmet kan man vistas i lugn och ro i en trygg miljö, eftersom det finns ett larmsystem som är kopplat till akutpolikliniken i varje rum.

Avgifter

När patientens vård eller tillstånd kräver övernattning är patienthemmet gratis för patienten. I sådana fall betalas avgiften av patientens hemkommun. Om patienten väljer att övernatta på Vilma utan läkarordination betalas avgiften av patienten. Övriga boende betalar en dygnsavgift på 39 euro/natt som inkluderar frukost.

Utrustning:

  • komplett kök med vederbörlig utrustning
  • linnekläder
  • TV, radio och väckarklocka
  • WC och dusch
  • ett larm kopplat till akutpolikliniken

Mat

Gäster på patienthemmet kan äta lunch i sjukhusets matsal. Matbiljetter kan köpas i cafét som är belägen i huvudaulan. Dessutom kan även frukost, middag och kvällsmål beställas till patienthem Vilma, dessa faktureras i samband med övernattningsavgiften. Noggrannare information finns på rummen.

Rumsreservationer

Rum kan reserveras via informationen som är belägen i sjukhusets huvudaula, på telefonnummer 06 213 1110. Sjukhuspersonalen tar hand om rumsreservationer för poliklinik- och avdelningspatienter.

Nycklar

Nycklarna hämtas från och returneras till informationen i sjukhusets huvudaula.

04.12.2015 Charlotta Järf