Meillä on edessämme suuri mahdollisuus, Pohjanmaan hyvinvointialue. Vuoden 2022 alusta olemme Pohjanmaalla samaa organisaatiota; perusterveydenhuolto, sosiaalihuolto ja erikoissairaanhoito. Se tarjoaa paljon mahdollisuuksia tehdä alueemme väestön sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista vielä parempia. Tiedän, että jo tällä hetkellä alueemme kunnissa on paljon palveluihin tyytyväistä väestöä, päättäjiä ja työntekijöitä, mutta meidän tulee käyttää tämä hieno uudistus hyvän integraation tekemiseen, mikä johtaisi vielä parempaan kokemukseen palveluista.

Hei, kuinka voin auttaa? Kysymys tiivistää Pohjanmaan hyvinvointialueen strategian ytimen. On aivan erilainen tuntemus soittaa johonkin yksikköön, jos siellä vastataan kysymällä kuinka voin auttaa? Toivon samaa asennetta meiltä työntekijöiltä, yhteistyökumppaneilta ja väestöltä toisiamme kohtaan. Meitä tulee olemaan lähes 7000 työntekijää uudessa organisaatiossa ja jos kohtelemme toisiamme tuolla asenteella niin uskon vahvasti, että meillä kaikilla on hyvä paikka olla töissä. Uskon myös siihen, että jos arjessa suhtautuisimme toisiimme samalla asenteella, saisimme paljon hyvää aikaiseksi.

Jo hyväksytyssä strategiassa on pitkän tähtäimen tavoitteena läsnäolo ihmisten arjessa eli hyvät lähipalvelut. Kaksikielisyys sekä palveluiden sujuvuus ja yhteistyökyky takaavat tyytyväisimmät asiakkaat. Integroitu sosiaali- ja terveydenhuolto ja kehittämiseen kannustava ilmapiiri lisäävät tehokkuutta ja antavat pohjan taloudelliselle, ekologiselle ja sosiaaliselle kestävälle kehitykselle. Pohjanmaalla on aina panostettu laatuun ja myös uudistuksessa on otettu korkea tavoite: hyvinvointialueella asiakas- ja potilasturvallisuus ovat Pohjoismaiden huippua. Korkea ja jatkuvasti kehittyvä ammattitaito, työhyvinvointi ja hyvä johtaminen ovat asioita, jotka tekevät houkuttelevan työpaikan, josta henkilöstö on ylpeä.

Tällä hetkellä hyvinvointialueelle on rekrytoitu lähes kaksikymmentä virkamiestä ja valmistelemme nyt suurempaa rekrytointikierrosta. Suurin osa henkilöstöstä tulee siirtymään ns. vanhoina työntekijöinä. Valmistelu kiihtyy mitä pidemmälle vuotta mennään. Uusia toiminta- ja talousarvioitahan ei suunnitella nykyisiin organisaatioihin, vaan meidän yhteiseen. Sammalla tässä rinnalla edistyy kansallinen kauan odotettu sote-uudistus. Jos lainsäädäntö hyväksytään suunnitellun aikataulun mukaisesti ennen kesää, niin kansallinen hyvinvointialueuudistus toteutuu 2023 alusta. Meillä on siis myös tästä näkökulmasta loistava mahdollisuus ottaa vuoden etumatka. Huomioimme jatkuvasti valmistelussa uuden lainsäädännön.

Tämä uudistus, Pohjanmaan hyvinvointialue, tehdään yhdessä. Vain sillä tavalla varmistamme, että saamme aikaiseksi jotain vielä parempaa alueemme väestölle kuin erikseen.

 

Marina Kinnunen, Pohjanmaan hyvinvointialueen johtaja

5.5.2021 Redaktion_Toimitus